Oral-B beklager

Det har sneket seg inn to feil på s. 69 i Oral-Bs bok «Tann for tann – Gode råd om tenner og munn – hele livet». Det beklager vi. På s. 69, 2. avsnitt står det: «Her kan du i stedet oppbevare tennene i saltvann (kan kjøpes på apoteket eller lages selv ved å blande en teskje salt i en liter vann) eller i melk, helt til du kommer i kontakt med en tannlege.» Dette er ikke korrekt – man kan ikke lage sin egen saltvannsoppløsning.

Nederst på s. 69 står det: «Du må ikke selv forsøke å få en utslått tann på plass, da man her kan risikere å skade f.eks. tannrøtter eller nerver.» Dette er ikke korrekt for blivende tenner, da det kun gjelder for melketenner.

Vi er blitt gjort oppmerksom på dette av ni eksperter innenfor traumatologi. Vi takker dem for at de har rettet en henvendelse til oss og presisert dette, slik at vi nå kan gjøre bokens lesere oppmerksom på det og rette feilen i bokens 2. opplag.

Konkret har vi tatt kontakt med ekspertene i traumatologi, slik at vi kan få rettet feilene i bokens 2. opplag.

Samtidig er vi i gang med å produsere en rettelse med en beklagelse av feilen og en presisering av den korrekte handlemåten når det gjelder tannskader. Rettelsen blir sendt til samtlige lagre hvor tannlegene kan bestille bøkene. Vi sender dessuten informasjon til lagrene om saken, så de på denne måten kan gi beskjed til tannklinikkene. Det er vår klare vurdering at det er den beste måten å få kommunisert nøyaktig til bokens lesere hva som er det riktige å gjøre, hvis man har en utslått tann.

Hvis andre som arbeider med dette faget har spørsmål angående saken, kan de henvende seg til Henrik Kippmark, Salgs- og marketingsmanager, Professional Oral-B Nordic, tlf. +46 8 53 52 84 39 eller kippmark.h@pg.com.

Kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese har hatt det redaksjonelle ansvar for denne boken. Hvis dere har kommentarer eller spørsmål til dette vennligst kontakt Susanne Pedersen, Geelmuyden.Kiese: spe@geelmuyden.kiese.dk eller +45 33 95 96 97.