Velkommen til Stavanger

Høstens tannlegebegivenhet, landsmøtet, vil i år gå av stabelen i Stavanger i dagene 12. til 14. oktober. Brikkene er i ferd med å falle på plass, forteller informasjonsansvarlig i landsmøtekomiteen, Lene Burgaard Bøe.

Lene Burgaard Bøe gleder seg til at tannleger fra hele Norge inntar Stavanger i oktober.

Det er Stavanger Forum som skal huse årets landsmøtet, og så å si alt skal foregå der: fra fagprogram til utstilling, og kamerataften.

– Vi har ønske om å revitalisere kamerataften, og legger opp til et kjempearrangement med noe for enhver smak, både når det gjelder musikk, mat og drikke. Vi samarbeider med Gastronomisk Institutt om menyen både til det arrangementet, og når det gjelder kvalitetssikring av mat og vin til hele landsmøtearrangementet.

– Hvor skal landsmøtet arrangeres?

– I Stavanger Forum, som ligger fem minutter sørvest for sentrum. Stavanger Forum er en helprofesjonell arrangør med supre lokaler, og rikelig med plass til et arrangement av denne størrelsen. Alt kommer til å foregår der, bortsett fra banketten fredag kveld, som vil være på Atlantic inne i byen.

– Er det andre ting du vil fremheve ved årets landsmøte?

– Det er selvsagt fagprogrammet som er det viktigste, og der er vi godt i rute og har fått de foredragsholderne vi har ønsket oss, inkludert en del gode lokale krefter. For å nevne noe ekstra utenom har vi tenkt å tilby matlagingskurs ved Gastronomisk Institutt både tirsdag og onsdag kveld, og lørdag ettermiddag. Det blir plass til rundt 20 deltakere på hvert kurs. Vi regner med god påmelding til forkurset, som blir en reprise av mikroskopkurset som var så populært sist, og dermed kan det være noen som har tid og anledning til å varme opp med et kokkekurs kvelden før. En annen ting jeg må nevne er landsmøtekunstneren, Per Fronth, som kommer til å lage en spesialserie litografier som kan bestilles i forkant. Han vil ha salgsutstilling i Kunstgalleriet i Stavanger i den perioden landsmøtet foregår, og der vil det bli en forhåndvisning bare for landsmøtedeltakerne, med et halvtimes foredrag av kunstneren. Vinsmaking blir det der også.

– Hvor har dere tenkt at landsmøtedeltakerne skal bo?

– Vi kommer til å tilby rom på alle hotellene i byen, og allerede før vi offisielt ble tildelt landsmøtet denne gangen hadde Stavanger Forum booket 1 500 værelser. De forsikrer oss om at de hotellene som var overbooket i 1996 ikke kommer til å være det denne gangen, forteller Lene Burgaard Bøe, og ønsker velkommen til årets store tannlegebegivenhet, i Stavanger.

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi