God stemning

2 900 mennesker deltok på landsmøtet i Stavanger. Det var god stemning hele veien og det meste fungerte godt, så langt vi kunne se.

 

Det er vanskelig eller umulig å måle sånt, selvfølgelig, men vi følte nesten at det var ennå bedre stemning i Stavanger enn det pleier å være når det er landsmøte. Og det betyr ikke at det er dårlig stemning ellers. For dette er tannlegenes store stevne, og det vet de å sette pris på. Her kommer man i sine fineste høstkreasjoner og viser seg frem for gamle kullkamerater og andre.

Det yrer av liv over alt. Serveringsstedene er travle, og folk strømmer ut og inn av forelesningssalene. Det er god gammeldags markedsstemning på Nordental. Det handles over en lav sko, og kramkarene roper ut sine tilbud og gnir seg i hendene når det blir penger i kassa.

Noen av utstillerne var riktignok ikke helt fornøyde med sin plassering, men sånn vil det kanskje alltid være. Alle kan ikke få en like sentral plass, og noen må havne i utkanten.

Rogaland Tannlegeforenings leder, Bernt Vidar Vagle, takker fylkesmann Tora Aasland for talen ved åpningen av landsmøtet. Foto: Kallen.

Spenstig fagprogram

Fagprogrammet var litt mindre enn vi er vant til å se det, hvis man teller antall forelesninger. Fordelen med det er at det blir lettere å velge. Dessuten hørte vi at noen karakteriserte årets fagprogram som det spenstigste på mange år. Med forhåndspåmelding og god regi fra landsmøtekomiteen gikk avviklingen smertefritt og greit, så vidt vi kunne registrere. Vi noterte oss et par forfall, og endog et dobbelt forfall blant foreleserne, men arrangørene klarte å få inn reserver, og ingenting ble avlyst. Selv da det så sent som klokken 22.00 kvelden før åpningen av landsmøtet ble klart at en som skulle snakke neste dag måtte melde avbud, klarte Stavanger-komiteen å skaffe en god erstatter.

Kamerataften de luxe

Første gang vi hørte hvor mange som var påmeldt kamerataften var tallet 1030. Oj, oj, oj; slaget på Stiklestad, tenkte vi. Dette blir en kamp, om plassen og maten og dansegulvet – for ikke å si tilværelsen. Det siste tallet vi hørte var 1060.

Men det ble ingen kamp. Det var trangt om plassen da vi kom. Men alle fikk aperitif, alle fikk sitte, alle møtte sine gamle kamerater, og alle fikk mat. Det var rikelig og godt. Takket være Gastronomisk institutt. Og da bandet spilte opp til dans, svingte det som bare det. Og ja, det ble trangt på dansegulvet, men det er til å leve med når alle er glade.

100 år

Fredag kveld tjuvstartet Rogaland Tannlegeforening sin hundreårsmarkering med en jubileumsfest for landsmøtedeltakerne. 280 ville feire hundreåringen og pyntet seg til fest før de inntok Atlantic Hall på SAS Radisson. Nok en gang bidro Gastronomisk institutt til et nydelig måltid, og nok en gang svingte det av dansemusikken. Tusen takk for en fin fest. Vi ønsker til lykke med den store feiringen 2. desember.

Gøy på landet

Alt i alt kan vi ikke si annet enn at dette var et supert landsmøte, og vi tror vi har alle deltakerne med på det. Med stor fare for å bli anklaget for hovedstadsarroganse, og selv om vi snakker om byen som skal være europeisk kulturhovedstad i 2008, sier vi som klanen når Vålerenga drar ut av Oslo for å spille kamp: Gøy på landet!

NTFs stand. Foto: Kallen.

Ellen Beate Dyvi