Nærings- og lønnspolitisk forum:

Sikre høsttegn

Like sikkert som at sensommeren inntar Østlandsområdet, er det at tiden for ulike fora er kommet; lønnspolitisk og næringspolitisk. Samme uke, på hvert sitt hotell, møtes lokale tillitsvalgte fra hele landet, henholdsvis privatpraktiserende og offentlig ansatte, for å diskutere de mest aktuelle problemstillingene i hver leir.

Deltakerne ved Lønnspolitisk forum benytter også pausene i det fine været til diskusjon. Fra venstre: Farshad Alamdari (Hedmark), Torbjørn Fauske (Nordland) og Stein Tessem (Nord-Trøndelag).

Næringspolitisk forum var først ute. På Holmen fjordhotell i Asker ønsket Rolf Terje Alvær fra NTFs hovedstyre velkommen til kompetanseutvikling, og minnet om at kunnskapen kunne brukes til å gi råd videre til medlemmene i den enkelte lokalforening.

Hele første dag var viet temaet avtaler om samarbeid mellom tannleger. Elisabeth Flatla Scarpello innledet fra Tannlegeforeningens side. Innledningen og diskusjonen underveis illustrerte tydelig hvor kompliserte konkurranseklausulene er og hvor farget man er av sitt eget ståsted når man argumenterer. Diskusjonen kunne ikke konkludere med noe annet enn at det er vanskelig å regulere forholdet mellom assistent og praksiseier; før under og ikke minst etter oppløsningen av avtaleforholdet.

Desto bedre at seansen ble etterfulgt av en gjennomgang av de viktigste forholdene ved og rundt kontrakter, og et lite kurs i forhandlingsteknikk ved advokat Tore Sande fra Legalteam.

Advokat Tore Sande fra Legalteam var invitert til Næringspolitisk forum for å snakke om kontrakter og forhandlingsteknikk.

Interne diskusjoner

Lønnspolitisk forum fulgte hakk i hæl, og holdt seg i høyden denne gang. Til Soria Moria i Voksenkollen var det ikke invitert noen eksterne krefter denne gang, og forumet hadde et rendyrket internt preg. Her rådet god gammeldags verkstedånd med tid til velfunderte innspill, samt filing og finformulering av vedtaksforslag. I tillegg ble det tid til en gjennomgang av siste lønnsoppgjør, NTFs strategiske plan og omorganiseringen av fylkeskommunen.

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi