Kiel 12.–14. september 2005:

40-årsjubileum for de første Bergensstudentene

Bergenstannleger 1965 med ledsagere møttes til feiring av 40-årsjubileum i Kiel. Her fra banketten. Fra venstre: Stig Tollefsen, Frauke Hedemark, Astrid Aksdal, Astrid Gilje, Hans Petter Johnsen, Finn Börjesson, Inger Gilje, Jan Aksdal (gift med Astrid Aksdal, tannlege fra UiO 1966), Arne Hedemark og Per Eirik Karlsen.

De første tannlegene som ble utdannet ved fakultetet i Bergen, kan se 40 år tilbake på denne begivenheten. Samtlige har sin forkliniske utdannelse fra Tyskland, som i 1950- og 1960-årene utdannet et stort antall norske tannleger. En gruppe av tannlegene fra 1965 føler, i tillegg til Bergen, fremdeles en tilknytning til sine læresteder i Tyskland.

Etter NTFs landsmøte i Bergen i 2001 ble tanken om samling i forbindelse med 40-årsjubileum i Tyskland lansert, spesielt etter at en av kollegaene planla flytting til Tyskland. Kiel ville være gunstig som møtested for et seminar, da byen også er kjent av alle, etter opprettelsen av Jahre-Line i 1961. Således ble Color-Line benyttet tur og retur, med to overnattinger og offisielle tilstelninger bl.a. med seminar i Steigenberger Conti Hansa Hotell.

Tannlegene og ledsagere ble ønsket velkommen av det kongelige norske konsulat, og det var en meget hyggelig hilsen fra Universitetet i Kiel ved prorektor, prof. dr. Thomas Bauer. Så fulgte to meget interessante foredrag ved professorene Rainer Drommer, Heidelberg, om kjeve- og ansiktsrekonstruksjoner, og Jørg Wiltfang fra Kjevekirurgisk avdeling, Universitetssykehuset i Kiel, om minimalinvasive teknikker i kjeve- og ansiktskirurgi. I likhet med for 40 år siden hilste også Norsk Dental Depot tannlegene.

Hele turen var meget vellykket og deltakerne ser fram til liknende arrangementer i fremtiden.

ArneHedemark