Ny på nettet:

www.legemiddelverket.no

Tirsdag 1. november lanserte Statens legemiddelverk en ny og mer brukervennlig Internettjeneste. Informasjon rettet mot helsepersonell er bivirkninger, pris og refusjon, klinisk utprøving, byttbare legemidler, legemiddelanmeldelser, preparatnytt og terapianbefalinger.

– Det vil bli enklere å finne aktuell informasjon for de ulike brukergruppene, sier direktør Gro Ramsten Wesenberg i Legemiddelverket. – Vi ønsket å gjøre vår nye netttjeneste så brukervennlig som mulig, og utviklingen av den nye tjenesten vår er basert på en kartlegging blant våre viktigste brukergrupper. Vi har gjennomført brukertester underveis, og vi håper brukerne blir fornøyd med det nye tilbudet vårt, sier hun.

Wesenberg forteller videre at pasienter og forbrukere er en ny og viktig målgruppe på det nye nettstedet. – Myndighetene har et ansvar for å imøtekomme behovet for informasjon fra allmennheten for at de skal kunne ta ansvar for egen helse, slår hun fast.

– Vi har lagt stor vekt på å forbedre søkefunksjonen, og det nye nettstedet har utskriftsvennlige sider. Du kan abonnere på nyheter som du får tilsendt via e-post, sier Wesenberg.