Tilbakeblikk

1905

Tannlegeeksamen

Tandlægeexamen begyndte 8de November. 13 elever fremstillede sig, deriblandt det tekniske instituts bestyrer dr. J. N. Sandblom, der skal aflægge norsk examen. Den skriftlige opgave var: Porcelæn og dets anvendelse i tandlægekunsten. Examen afsluttes Lørdag 9de December.

Oktober – november 1905, 1ste hefte

1955

Tannlege til Glomfjord?

Hydro er bekymret over manglende tannlegetilbud i Glomfjord og har i dette nummer av Tidende en stor annonse der vi kan lese blant annet følgende:

«Vårt selskap er interessert i at en tannlege fra 1. januar 1956 etablerer privatpraksis i Glomfjord. I den anledning er vi villig til å stille kontorlokaler med nytt utstyr, inklusiv røntgen, og en 90 m2 leilighet til disposisjon mot rimelig leie. Stedet har i dag et befolkningstall på ca. 2500 og ingen tannlege. I tilfelle av at det opprettes en distriktstannlege-stilling i kl. C i Meløy kommune, har vi intet imot at vedkommende søker denne bistilling.»

September 1955, hefte VII

1995

Kompetansesenter i Nordland er åpnet

Kompetansesenteret er et stykke pionérarbeid i Norge. Senteret er det første i sitt slag som er opprettet, og følges med stor interesse i fagmiljøet. – Vi er meget stolte over å kunne tilby den bredden i spesialisttjenester som vi har samlet her, sier daglig leder Eiler Myhre.

September 1995, nr. 13