Enklere enn som så

NTFs tvistenemnd svarer Edgar Hundsnes, Praksiseierforeningen

Hensikten med å ha en tvistenemnd er at NTF ønsker å bidra til å løse uenighet mellom kollegaer når disse primært søker å finne en løsning utenfor domstolsapparatet. Hovedstyret har for øvrig gitt uttrykk for at partene i sine avtaler ikke kan pålegge nemnden å løse tvister som eneste meglingsinstans. Det innebærer at partene alltid skal ha mulighet til å bringe saken inn for domstolene.

NTFs hovedstyre har utpekt nemndens medlemmer og det er ikke utferdiget retningslinjer for hvorledes nemnden skal behandle tvistesaker. Dette er naturlig da tvister mellom kollegaer kan ha mange ulike former og kreve ulike avgjørelse.

I denne konkrete sak er bakgrunnen følgende: Begge parter har anmodet NTFs tvistenemnd om å ta stilling til det prinsipielle spørsmål om karanteneklausulen kommer til anvendelse i det foreliggende tilfellet. Partene – som begge er representert ved advokat – har utførlig redegjort for sine standpunkter. På bakgrunn av denne argumentasjonen har nemnden deretter truffet sin avgjørelse.

For NTFs tvistenemnd
Knut S.Kjølstad