Peter Wiig

Det var sjokk, vantro og fortvilelse som rammet oss onsdag 1. desember. Peter Wiig var død. Han var ikke lenger blant oss. Han ble bare 44 år. Vi hadde jo nettopp vært sammen i tre dager på Geilo, der han var en av arrangørene av årsmøtet i Norsk Forening for Oral Protetikk.

Det var et godt møte, både faglig og sosialt. Peter var den lette, glade gutten som tok del i det faglige, men som like gjerne snakket om hytta som han og Bente var i gang med å bygge, og om sin øyesten Maria, som han var så glad i og så stolt av. Og nå er han ikke blant oss lenger. Det er ikke til å begripe.

Peter tok odontologisk embedseksamen i 1985, kom snart tilbake til fakultetet som instruktør ved Avd. for protetikk og bittfunksjon, ble vitenskapelig assistent og tok eksamen ved spesialutdanningen ved avdelingen i 1993. Han valgte imidlertid å gå inn for privat praksis i Moss sammen med sin kjære kone Bente, som er endodontist, og kollega Anders Heyden, som er oral kirurg. Det ble et flott team som ble sterkt etterspurt av både kolleger og pasienter. Heldigvis for oss ved avdelingen hadde Peter ikke glemt oss helt, og glade var vi da han ville komme tilbake som instruktør ved spesialutdanningen, der han som universitetslektor ledet den kliniske og seminarmessige del av undervisningen, noe han gjorde med stor dyktighet.

Peter var en flink og klok tannlege. Han leste og holdt seg ajour med utviklingen i faget, ikke bare på det kliniske området, som han behersket så suverent, men også på det teoretiske, noe som er svært viktig for spesialutdanningen vår. Likevel var Peter ydmyk overfor andre kolleger med divergerende oppfatning av kliniske problemstillinger, og han var aldri redd for å søke råd og hjelp hos dem han mente kunne hjelpe. Hans bortgang representerer et stort tap for avdelingen.

Peter var glad i friluftsliv både sommer og vinter. Fiske i Lofoten og alpint i Sveits var topper i tilværelsen for hele familien. Det var alltid en glede å være sammen med Peter både faglig og sosialt. Det er ufattelig at vi ikke skal se ham igjen. I dag går våre tanker til Bente, Maria og den øvrige familien. Vi lyser fred over Peters minne.

På vegne av Avd. for protetikk og bittfunksjon, Institutt for klinisk odontologi, Universitetet i Oslo Bjørn L. Dahl, professor emeritus