§§§Spør advokaten

NTFs advokat får mange spørsmål om praktiske og juridiske problemstillinger fra tannlegenes hverdag. Tidende tar opp enkelte av disse problemstillingene i en egen spalte. Leserne oppfordres til å komme med egne spørsmål som enten kan sendes til redaksjonen eller direkte til Knut S. Kjølstad.

Spørsmål: Har noen spørsmål jeg håper du kan hjelpe meg med. Jeg har kommet i en ganske merkelig/kjedelig situasjon. Jeg skrev i sommer under på en assistenttannlegeavtale (Tannlegeforeningens) på tre dager i uken. Tannlegen lovet i utgangspunktet minimum fire dager i uken, men ville ikke skrive kontrakt på mer enn tre foreløpig – han hadde tenkt å kjøpe en praksis, og da ville det i hvert fall bli fire dager. Han mente han måtte dekke «tapt arbeidsinntekt» hvis det ikke var nok å gjøre i henhold til kontrakten. Nærmere jul ble det mindre og mindre pasienter – ca. 1 dag i uken i desember. Han lovet derimot full timebok (tre dager) etter jul. Da jeg kom tilbake fra ferie i slutten av januar, viste det seg at jeg så og si ikke hadde pasienter. På jobb i går fikk jeg plutselig muntlig beskjed om at det var siste dagen min – det var ikke flere pasienter! Så hva nå? Jeg har jo tre måneders oppsigelse..., men jeg får jo «lønn» etter arbeidet jeg utfører. Har jeg eventuelt noen økonomiske rettigheter?

Dessuten, jeg har nå vært i kontakt med en annen tannlege –han har en «litt mer avansert» kontrakt – med blant annet 6 måneders oppsigelse, og at man ikke kan jobbe annet sted i sentrum på to år hvis man slutter der. Hvordan bør man forholde seg til slikt? Har hørt at det siste ikke holder juridisk? Er ikke tre måneders oppsigelse normalt?

Svar: Så vidt jeg forstår har du inngått en assistentavtale om samarbeid. Det betyr at du har rett til å benytte kontor, utstyr og hjelpepersonell tre dager i uken. Du har ingen sikkerhet for at det er nok pasienter med mindre tannlegen har garantert dette. Det er litt uklart hva som er avtalt om dette, men dersom det ikke foreligger noe skriftlig, er jeg redd du har problem med beviset. Dersom du har vitner på at han har garantert deg «tapt arbeidsinntekt», står du sterkere.

Han må akseptere den avtalte oppsigelsesfrist på tre måneder, men dersom det ikke er pasienter er heller ikke dette av særlig verdi for deg.

Tannlegeforeningen og medlemmene har tillatelse til å benytte en konkurranseklausul, men den må ikke være for langvarig (ikke over to år) og ikke for stor i geografisk utstrekning (ikke «i sentrum» er trolig holdbart). Partene har anledning til å avtale oppsigelsesfristens lengde. I den siste utgaven av standardavtalen er fristen satt til tre måneder, vesentlig av den grunn at yngre tannleger har lettere for å få seg ny jobb enn de hadde tidligere.