Vår kvinne i Helsetilsynet

FOTO: G. SANGNES.

Nå er det en tannlege på plass i Helsetilsynet igjen. To dager i uken er tannlege og cand.jur. Aleidis Løken på jobb som senorrådgiver i Statens helsetilsyn i Avdeling for tilsynssaker. Der svarer hun på henvendelser fra helsepersonell og pasienter og tolker lovverket som gjelder for helsepersonell i forhold til autorisasjon, forsvarlighetsbegrepet, rettigheter og plikter. Nå har hun også sagt ja til å være spaltist i Tidende, og blant annet gjøre rede for klagesaker mot tannleger.

I dette tar nummeret tar hun for seg selve klagegangen, og ikke minst de ulike instansene man forholder seg til i klagesaker. Det kan være fint med en klargjøring for noen og enhver i dagens virkelighet, når man både har Helsetilsynet i fylkene og Statens helsetilsyn sentralt, som også til daglig bare kalles Helsetilsynet. Og hvilken rolle spiller klagenevndene?

Tannleger som har helserettslige spørsmål om informert samtykke, informasjon til pasient, journalføring, øyeblikkelig hjelp-plikt eller generelle forsvarlighetsvurderinger som de ønsker å diskutere er velkomne til å ta kontakt med Aleidis Løken direkte i Helsetilsynet. Der er hun å treffe hver torsdag og fredag på telefon 21 52 99 16 eller via e-post: aleidis.loken@helsetilsynet.no.

Ellen BeateDyvi