NIOM og NIOM CERTIFICATION

ertifiseringsvirksomheten innen NIOM – Nordisk institutt for odontologisk materialprøvning – er fra 1. januar 2004 skilt ut som egen organisasjon i form av en stiftelse med navnet NIOM CERTIFICATION.

NIOM CERTIFICATION har overtatt oppgavene med CE-merking av dentale produkter og utstyr etter direktivet for medisinsk utstyr (teknisk kontrollorgan/Notified Body), akkreditert produktsertifisering, akkreditert kvalitetsystemsertifisering og direktivsertifisering av tanntekniske laboratorier. Leder for NIOM CERTIFICATION er dr. odont. MSc Roy I. Holland.

NIOM er fortsatt underlagt Nordisk Ministerråd med målsetting om å arbeide for at de materialer og metoder som anvendes i tannpleien i Norden, er sikre og anvendelige. Dette skjer gjennom forskning og forskningsbasert informasjon og rådgivning til helsemyndigheter, tannhelsepersonell og publikum. I tillegg fortsetter virksomheten med akkreditert materialprøvning på oppdrag fra industri, myndigheter og andre interessenter.

Den fristilling fra kontroll og sertifiseringsoppgaver som NIOM nå har fått, muliggjør i større grad muligheten for å ta oppdrag fra industrien innen for eksempel produktutvikling. NIOMs stab utgjør i dag 20 personer, og instituttsjef er som før professor, odont. dr. Stig Karlsson.

Ytterligere opplysninger om delingen av NIOM CERTIFICASJON: Tlf. (+47) 67 51 22 00 eller til nettadressen www.niom.no

StigKarlsson 

Instituttsjef