§§§Spør advokaten

NTFs advokat får mange spørsmål om praktiske og juridiske problemstillinger fra tannlegenes hverdag. Tidende tar opp enkelte av disse problemstillingene i en egen spalte. Leserne oppfordres til å komme med egne spørsmål som enten kan sendes til redaksjonen eller direkte til Knut S. Kjølstad.

Spørsmål: En tannlege som har opprettet eget aksjeselskap hvor vedkommende selv, tannpleier og tannhelsesekretær er ansatt ønsker å vite hvorledes han skal dekke seg gjennom ansvarsforsikring for tannpleierens virksomhet.

Svar: Tannlegens egen ansvarsforsikring dekker det rettslige erstatningsansvar tannlegen kan bli ilagt. I dette tilfellet er det selskapet som er arbeidsgiver og således ansvarlig for de ansattes erstatningsbetingende handlinger. Selskapet burde derfor ha en ansvarsforsikring. Dette må avtales særskilt med forsikrningsselskapet.

Når det bare er en tannlege og dennes ansatte, har Vital Skade AS forpliktet seg til å dekke eventuelle erstatningskrav på samme måte som om tannlegen drev sitt enkeltmannsforetak dvs. som om tannlegen selv var arbeidsgiver.

Tannpleieren bør imidlertid ha sin egen ansvarsforsikring som vil dekke et eventuelt personlig rettet erstatningskrav.