§§§Spør advokaten

NTFs advokat får mange spørsmål ­om praktiske og juridiske problemstillinger fra tannlegenes hverdag. Tidende tar ­opp enkelte av disse problemstillingene i en egen spalte. Leserne opp­ford­res til å komme med ­egne spørsmål som enten kan sendes til ­redak­sjo­nen ­eller direkte til Knut S. Kjølstad.

Spørsmål: Min tannhelsesekretær har vært sykmeldt i over tre år. Jeg har tilsatt en annen som vikar i sykdoms­perio­den. Nå er også hun sykmeldt og har vært det en god stund. Jeg har derfor tilsatt nok en sekretær. Jeg forventer nå at min opprinnelig ansatte tannhelsesekretær ­sier ­opp stillingen, da hun er uføre­pensjonist. Hvem av de ­andre har rett på stillingen, ­eller kan jeg ansette en helt annen?

Svar: Dersom du har gått frem på riktig måte, kan du nå utlyse stillingen og ansette hvem du vil. Den førs­te vikaren er tilsatt så lenge den fast ansatte har sykepermisjon. Når hun er blitt uførepensjonist, skal hun si ­opp stillingen hos deg. Du kan deretter meddele vikaren at vikariatet nå er utløpt. Dette kan du gjøre selv ­om vikaren for tiden er sykmeldt. Hun som nå er i arbeid er vikar så lenge vikarens permisjon varer. Da denne nå er utløpt, må hun slutte. Hvis du velger å utlyse stillingen har in­gen av vikarene fortrinnsrett.

Spørsmål: Jeg har en ansatt som er tannpleier. Hun øns­ker å ha ferie en uke etter at ­alle vi ­andre har ferie. Det betyr at hun skal arbeide i praksisen en uke alene. Kan jeg tillate dette, ­eller må jeg som tannlege alltid ­være tilstede når tannpleieren arbeider?

Svar: I henhold til bestemmelsene i helsepersonelloven har autorisert helsepersonell selvstendig ansvar for egen virksomhet. Det betyr at en autorisert tannpleier ­ikke trenger faglig tilsyn. Du må som arbeidsgiver forvisse deg ­om at hun ­bare utfører slikt arbeid som hun er kvalifisert for. Du har et selvstendig (erstatnings)ansvar overfor de pa­sien­tene som be­hand­les i din praksis.