– Vi har fått ei lønn til å lev av

Dette var det rykende ferske og glade budskapet den avtroppende lederen av NTpF, Kari Elisabeth Dahl, åpnet tannpleiernes fagkonferanse og landsmøte med på Clarion Hotell Royal Christiania den 31. mai. Men gladnyhetene tok ikke slutt med 54 000 kroner økning i nybegynnerlønn for tannpleiere i KS-området, fra 250 000 til 271 000 etter ti år. En annen stor kampsak, treårig utdanning, synes nå langt på vei å være vunnet. I hvert fall har fakultetet i Oslo gått inn for treårig tannpleierutdanning etter det nye systemet med bachelorgrad etter endt studium. Dette håper fakultetet å komme i gang med allerede fra 2003. Videre skal det i august i år gis anestesikurs for tannpleiere i Oslo. – Og snart får vi mest sannsynlig også begrenset forskrivningsrett, sa Dahl, idet hun til slutt minnet om autorisasjonen som tannpleierne fikk i fjor, og som gir rett til selvstendig virksomhet.

Dahl, som nå slutter etter seks år som leder av foreningen, var meget fornøyd med å kunne gå fra borde ved en slik anledning, men understreket at det de hadde oppnådd var resultatet av stor tålmodighet og langvarig, målrettet arbeid på alle nivåer. Ikke minst fikk lederen av Tannpleierutdanningen i Oslo, Benthe Hansen, ros for sin utrettelige innsats før å øke utdanningens kvalitet og lengde.

Et variert og praktisk opplagt program trakk mange deltakere i de to dagene fagkonferansen pågikk i forkant av selve landsmøtet, der Tove Bakken, Enebakk, ble valgt til ny leder av foreningen.

Tekst og foto:
GudrunSangnes