Sommer…

Varme dager, kjølige dager, midt-i-mellom-dager, våte dager, lyse kvelder og lyse netter. Sol, regn, vind. Det er sommer i Norge. Været og temperaturen kan vi ikke styre. Men vi kan stort sett velge om vi vil ha late dager eller travle dager. Om vi vil trave på fjellet, kose oss ved eller på sjøen, rusle i byen, sykle eller bile i det vakre landet vårt, eller rett og slett ha rolige dager hjemme. Hvis vi ikke velger å dra ut i den store verden for å se og oppleve hvordan det er der ute. Og bli inspirert av det. Uansett, sommeren må brukes og nytes. Til rekreasjon, hvile og opplading til en ny høst og vinter.

I Tidendes redaksjon blir det ikke sommer før vi sitter med et nytt sommerhefte i hånden. I forberedelsene til dette heftet er vi avhengige av at leserne kontakter oss om personer og annet som kan være av interesse. Fortsatt får vi både innlegg og tips, men ved gjennomgang av stoffet vi hadde samlet til årets hefte, ble det tydelig at yngre og unge tannlegers liv og meritter var dårlig representert. Det håper vi å få gjort noe med i eventuelle senere sommerhefter. Tidende skal være et tidsskrift for alle norske tannleger, fra studentliv til pensjonsalder. Det gjelder selvsagt alle bladene, sommernummeret som de ordinære utgavene. Så oppfordringen blir herved: Ta kontakt med oss i redaksjonen. Vi er her for leserne, i alle aldre.

Årets sommernummer innledes med en historie skrevet av en av brukerne av våre tjenester, prinsesse Märtha Louise, som beskriver hvordan situasjonen i en tannlegestol kan oppleves av et barn. Selvopplevd? Sannsynligvis. Selv om vi selv også med mer og mindre jevne mellomrom sitter i stolen, er det nyttig å få en påminnelse om hvordan vi kan oppleves som behandlere. Gertrud (prinsessen?) trøstet seg med softis, mens Stig Holmås i novellen Snop beskriver lykken som fulgte poseknekk og Ola-tyggis. Innholdet i bladet for øvrig er som tidligere en lett blanding av intervjuer med kolleger med litt utradisjonelle interesser eller aktiviteter ved siden av yrket, reisebeskrivelser og resultater av mer kunstnerisk bruk av fotoapparatet. Ispedd dikt og annet kulturstoff.

I noen uker nå er det tillatt å velge å la fag være fag og bare oppleve og nyte. I Tidendes redaksjon ønsker vi alle våre lesere gode valg og en riktig god sommer.