6,5 prosent økning til medisin og helse

Området Medisin og helse (MH) i Norges Forskningsråd har et budsjett på 246 millioner inneværende år. Dette er en økning på 15 millioner, eller 6,5 prosent i forhold til fjoråret, melder bladet Forskning. Fordelingen av midler fra Forskningsfondet er ikke klar ennå, og er derfor holdt utenfor.

Det er behov for et betydelig løft for medisinsk og helsefaglig forskning melder Forskningsrådet. Forskning på et høyt internasjonalt nivå er nødvendig for å sikre faglig utvikling, for at befolkningen skal få oppdaterte helsetjenester, for at Norge skal gi sitt bidrag til den internasjonale forskningsinnsatsen og for å kunne utnytte mulighetene for næringsutvikling i helsesektoren.

For å møte de store utfordringene vil MH særlig satse på: Rekruttering, ved å iverksette tiltak for å rekruttere flere medisinere, odontologer og psykologer til forskning, fremragende forskning ved å ta vare på særlig lovende unge forskere og vektlegge originalitet og nyskapende forskning, konsentrasjon av midler for å kunne gi de beste forskerne bedre rammevilkår og internasjonalisering ved å få norske forskere ut til ledende forskningsmiljøer i utlandet.