Akademikerne Helse er etablert

Akademikerne Helse ble stiftet i desember. Sammenslutningen omfatter alle organisasjonene i Akademikerne som har medlemmer ansatt i helseforetakene. Tannlegeforeningen hadde pr. 01.01.2002 kun 26 medlemmer i disse foretakene. Akademikerne Helse er etablert for å ivareta forhandlingsspørsmål overfor arbeidsgiverforeningen NAVO som fra nyttår ble arbeidsgiverorganisasjon for helseforetakene. Dette som en konsekvens av den statlige overtakelsen av spesialisthelsetjenesten.

Øyvind Sæbø fra Legeforeningen er valgt som leder av Akademikerne Helse. Rune Frøyland fra Psykologforeningen er nestleder. NTF er representert ved Sissel Bjørntvedt, medlem av Sentralt forhandlingsutvalg. Karsten Kragh Langfeldt er Tannlegeforeningens vararepresentant.

Hva er Navo?

  • Navo er arbeidsgiverforeningen for fristilte offentlige bedrifter. Blant medlemmene er Norges Forskningsråd, Telenor, Posten, NSB, Norsk Tipping, NRK og Vinmonopolet.

  • Fra 1. januar i år ble de statlige sykehusene (helseforetakene) også medlemmer.

  • Navo ble stiftet i 1993, og organiserer i dag 215 bedrifter med 180 000 ansatte. 100 000 av disse er ansatt i spesialisthelsetjenesten.

Kilde: Dagens Næringsliv, 30. januar 2002.