Fem i forbifarten

nteressene varie­rer mye blant de tusener som deltar i den årlige store foreningsbegivenhet. ­Noen deltar hvert år, ­andre mer sporadisk. En og annen går på forelesning fra morgen til kveld, mens ­andre benytter anledningen til å skaffe seg det de trenger av utstyr på Nordental. Atter ­andre synes det aller viktigste er å ­møte gamle kjente. Tidende tok seg en runde blant årets landsmøtedeltagere, og spurte ­om de pleier å delta i NTFs landsmøte, ­om hva de syntes ­om årets møte, og ­om hva som er det viktigste å få med seg.

Åse T. Nordtveit, Bergen

– Jeg pleier stort sett å delta hver gang det arrangeres landsmøte. I år var jeg litt skuffet over at jeg ­ikke kom inn på den forelesningen jeg hadde mest lyst til, fordi de hadde feilvurdert deltagerantallet på den mest populære forelesningen. Det er vans­ke­lig å svare på hva som er viktigst ved landsmøtedeltagelsen. Det er en kombinasjon av det so­siale og det faglige, men det er først og fremst en hyggelig anledning til å ­møte kolleger og gamle kjente.

Zaid Mahari, Trondheim

– Jeg deltar i landsmøtet omtrent hvert annet år. Årets møte er greit, og jeg synes utstillingen er veldig bra. Jeg kommer mest for det so­siale og får ­ikke med meg så mye av det faglige.

Baldur Bragason, Kirkenes

– Jeg deltar i NTFs landsmøte hvert år. Årets møte er et godt møte, men det er dess­ver­re umulig å komme inn på de forelesningene man øns­ker fordi det er fullt. For meg er det fag­lige det viktigste, dernest kommer utstillingen. Det so­siale kommer på en tredjeplass for meg. Jeg synes det er vans­ke­lig å bli kjent med ­noen når det er så mange deltagere. Hvis du treffer en som virker hyggelig, er det ­ikke sikkert du treffer vedkommende igjen.

Arne Morvik, Sarpsborg

– Jeg deltar ganske ­ofte i NTFs landsmøte. Det er litt vans­ke­lig å få med seg noe av det fag­lige og utstillingen, fordi man blir forstyrret av at man møter kjente. Dess­uten var det litt dumt at jeg ­ikke kom inn på den forelesningen jeg hadde lyst til i år. Fagprogrammet virker veldig bra, men utstillingen bryr jeg meg ­ikke så mye om. Det er nok helst det so­siale som trekker meg til møtet, og litt det faglige. Det er alltid positivt å få med seg noe faglig nytt.

Leif Krogstie, Flisa

Jeg deltar på landsmøtet når det er i ­Oslo ­eller et annet sted på Østlandet. Jeg synes årets ­møte er et greit møte. For meg er det so­siale og utstillingen det viktigste.

Tekst og foto: Ellen BeateDyvi