NTFs informasjonsmøte

Sonja Heniesalen, Radisson SAS Plaza Hotel Fredag 11. oktober 2002 kl. 0900–ca. 1015

Hovedstyremedlem Trond Grindheim:

Trygd og tannbehandling – veien videre

Den meget omtalte trygdeordningen for pasienter med periodontitt er en realitet. Mange pasienter som ventet på støtte til rehabilitering, er skuffet, og på faglig grunnlag spør tannleger ­om hvorfor ­ikke vedlikeholdsbehandling er inkludert i ordningen. Flere sent­rale politikere går inn for full likestilling mel­lom tannbehandling og annen medisinsk behandling, mens helseministeren har sagt at han ­ikke øns­ker en tannhelse- reform, men vil utvide trygdeytelsene «bit for bit».

NTF må mene noe ­om denne situasjonen og ha en «policy» med for­ank­ring i medlemsmassen. Hovedstyret har derfor nedsatt en ad hoc-gruppe som skal vurdere ulike problemstillinger omkring trygd og tannbehandling med bakgrunn i historikk, gjeldende regelverk og siste tids politiske signaler. Gruppens rapport med hovedstyrets anbefalinger skal legges frem for årets representantskap. Foredragsholderen er med­lem av ad hoc-gruppen og vil presentere forslaget.

Hovedstyremedlem Gunnar Lyngstad, leder av NTFs forhandlingsutvalg:

Nytt lønnssystem – nye ut­ford­rin­ger for NTF

Akademikerne fikk stort sett gjennomslag for ­sine krav ved årets lønnsoppgjør i kommunesektoren. Lokal lønnsdannelse har vært slagordet helt siden Akademikerne ble stiftet i 1997. At lønnsforholdene må reflektere lang utdanning, kunnskap, kompetanse, ansvar og innsats, har vært gjentatt og gjentatt som et mantra. Nå er vi kommet dit i KS-området. Dette betyr ­både muligheter og ut­ford­rin­ger for NTF og de lokale tillitsvalgte som skal ut i «krigen». Foredragsholderen vil orientere ­om den nye situasjonen og ­om resultatene som er oppnådd hittil.

Offentlig ansatte som har spørsmål og kommentarer, kan ­møte forhandlingsutvalget og forhandlingssjefen på NTFs stand etter møtet.

Hovedstyremedlem Kari Odland:

Praksiseier og assistentannlege – mulige samarbeidsavtaler

Praksissamarbeid mel­lom tannleger kan foregå i tre former: ansettelse, kontorfellesskap/samarbeid ­eller kompaniskap. I et sam­arbeid der én er praksiseier og én as­si­stent ­uten eierskap, kan det ­være motstridende interesser. Et annet aspekt er skattemyndighetenes syn på samarbeidet. Er assistenttannlegen ansatt ­eller selvstendig næringsdrivende?

NTF har i en årrekke hatt en standard- avtale ­om sam­arbeid mel­lom tannleger basert på at assistenten er selvstendig medarbeider. En ad hoc-gruppe nedsatt av hovedstyret har fått i oppdrag å drøfte ulike sider ved slike samarbeidsforhold og på bakgrunn av dette foreslå eventuelle end­rin­ger i avtalen, og eventuelt utarbeide alternative forslag. Gruppens arbeid skal blant annet diskuteres på Næringspolitisk forum som skal arrangeres i september. Foredragsholderen vil orientere ­om resultatet av dette arbeidet.

Informasjonssjef Reidun Stenvik og IKT-konsulent Ane Ø. Hamborg, NTFs sekretariat:

www.tannlegeforeningen.no

Det er nå to år siden NTFs nettsted ble åpnet under informasjonsmøtet. I løpet av denne tiden har det foregått en videre­utvikling, og nytt stoff leg­ges ut på nettet kontinuerlig. Men dette mediet står ­ikke stille. Av for­skjel­lige grunner har NTF i løpet av sommeren skiftet publiseringsverktøy og -leverandør. Det skal også bli mulig for medlemmene blant annet å melde seg på kurs og foreta adresseendringer elektronisk, og lokalforeninger og spesialistforeninger får tilbud ­om å etablere nettsted i tilknytning til NTFs. Tidende er fra og med nr. 11 lagt ut på nettet i fulltekst og har fått ny design. Vi håper at endringene vil gjøre nettstedet ­enda mer brukervennlig, og vil presentere den nye utgaven under infomøtet.