Presidenten har ordet

Presidenten har ordet:

Så sees vi igjen

NTFs landsmøte er en unik institusjon, både nasjonalt og internasjonalt. Ingen andre profesjoner klarer å samle så stor andel av de yrkesaktive til et slikt arrangement. Det er derfor med glede og stolthet jeg ønsker kollegene velkommen til enda et landsmøte, også i år lagt til hovedstaden.

I løpet av et år vet vi at det er stor kursaktivitet i lokalforeningene, i tillegg til januar- og augustkursene sentralt, og etterhvert, håper vi, utvidet med TSE. Dette er etterutdanningskurs som gjerne har som mål å utdype et tema. Landsmøtet skal være det ekstra krydderet som signaliserer det nye og gir lyst til å lære mer. Fagnevndens formann, Øyvind Asmyhr, oppfordrer oss derfor i Tidendes sommerhefte til noe så uhøytidelig som å shoppe blant alle mulige forelesningstilbud. Målet er ikke å bli "utlært", men nysgjerrig på nye områder av vårt fag. Etikk er likevel på dagsorden for alle forelesningene under årets samling. Dette er viktig, noen vil også si betimelig, i en tid hvor etterspørselen etter kosmetisk og estetisk tannbehandling er økende. Ikke dermed sagt at kosmetisk tannpleie som sådan er uetisk, men den bør settes inn i et perspektiv hvor vår yrkesetikk forblir uangripelig. Uten høy moral vil standens anseelse fort avta. Det er lettere å bygge ned, enn å bygge opp!

Landsmøtet er også årets sosiale begivenhet, årets mulighet til å treffe gamle venner fra studietiden og til å styrke samholdet med kolleger over hele landet. I år inviteres vi med på feiringene av Oslo Tannlegeselskaps hundreårsjubileum. Banketten er derfor erstattet med festforestilling i Nationaltheatret, med bl a nyoppføring av det alltid aktuelle ibsenske dukkehjem, etterfulgt av buffet i teatrets salonger. Hele teatret, som også selv fyller 100 år i år, vil være til vår disposisjon. Kamerataften følger imidlertid tradisjonene, og blir forhåpentligvis, i år som tidligere år, stedet der vi møtes for den gode samtale og de uhøytidelige skjemt – med dans attåt.

Landsmøtet er et arrangement som krever betydelig planlegging og profesjonalitet for en vellykket gjennomføring. På vegne av hovedstyret vil jeg takke fagnevnden og dens medhjelpere, inklusive hovedkomiteen som har det overordnede ansvar, for det engasjement og arbeid de har lagt ned og vil legge ned til beste for oss alle, tre hele dager til ende i oktober.

Så sees vi igjen.

Vel møtt i Oslo!