Formannen har ordet

Det er med stor glede vi registrerer at norske tannleger benytter seg av kurstilbudet som NTF tilbyr. Til de sentrale kursene har antall kursdeltakere vært relativt stabilt. Vi har de siste årene vurdert forskjellige systemer som kunne gi oss fullstendig landsdekkende statistikk, men fortsatt er det litt tilfeldig hva lokalforeningene melder inn sentralt. Det vil være svært interessant å få de «sanne» tall og finne ut hvor stor prosentandel som aldri går på kurs, men det er viktig først å definere hva slik statistikk skal brukes til. Den lokale kursvirksomheten vil i vårt langstrakte land være det bærende element i vår etterutdannelse, og når systematikken blir lansert gjennom Tannlegeforeningens systematiske etterutdannelse (TSE), regner jeg med at enda flere vil ha mulighet til å oppdatere seg innen fagfelter som hele tiden er i utvikling.

I våre naboland har det i den senere tid blitt fokusert på mulighetene som ny teknologi gir i forhold til etterutdannelse og oppdatering. Danmark var tidlig ute med en omfattende videoproduksjon, mens de i dag utvikler undervisningspakker på CD-rom. Gjennom arbeidet med TSE vil vi ta i bruk forskjellige undervisningsmetoder, og det som bare for et par år siden virket urealistisk, er nå høyst aktuelt. Hvordan det endelige produkt blir, vil være avhengig av den fortløpende evaluering av prøvemodulen som er i gang våren -99.

Av kurstilbudet ser dere at det spenner fra krisehåndtering og oppbygging av selvtillit til kliniske områder som f eks kompositt. Les kurskatalogen nøye. Jeg håper så mange som mulig benytter anledningen til å få oppdatering og inspirasjon i hverdagen. Og så et lite hjertesukk til slutt: Vær presise ved kursstart og ordne dere slik at dere slipper å løpe ut og inn av kurslokalene underveis. Vi må prøve å skjerpe «kurskulturen» slik at ikke dette blir et forstyrrende element for kursdeltakere og kursgivere. Vel møtt til nye og forhåpentligvis spennende kurs.