Seier til Cecilie Gjerde Gjengedal i Forsker grand prix

Cecilie Gjerde Gjengedal gikk til topps i finalen i Forsker grand prix i Trondheim lørdag 26. september, i skarp konkurranse med syv andre stipendiater fra Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim. Gjengedal tar doktorgrad ved Institutt for klinisk odontologi ved UiB, og forsker på hvordan man kan lage nytt kjevebein ved hjelp av kroppens egne stamceller. 

Forsker grand prix er en konkurranse i formidling av forskning for stipendiater, i regi av Forskningsrådet. Gjengedal er den første odontologen som har vunnet i denne forskerkonkurransen.

Se sendingen fra finalen i Forsker grand prix. Gjengedal presenterer som nummer åtte i første runde, nøyaktig en time inn i sendingen og som nummer en av tre gullfinalister, en time og 37 minutter inn i sendingen. Det er for øvrig verdt å få med seg alle presentasjonene. 

Gjengedals forskning er tidligere omtalt i Tidende.