Ny spesialrådgiver fag- og etterutdanning

NTF lyste i juni ut en nyopprettet stilling som spesialrådgiver for fag/etterutdanning. Blant de mange søkende falt valget til slutt på tannlege Carina Urke, som startet i 20 prosent stilling i desember, og så i full stilling fra 1. februar 2024.

Vi er utrolig glade for å få henne med på arbeidet med å videreutvikle og tilpasse foreningens kurs- og etterutdanningstilbud til medlemmenes og fremtidens kompetansebehov. Carina vil også bistå i samarbeidet med lærestedene, NTFs fag- og etterutdanningsutvalg og NTFs lokal- og spesialistforeninger. Vi har stilt henne noen spørsmål slik at medlemmene kan bli litt bedre kjent med vår nye medarbeider.

– Hvem er du og hvor kommer du fra?

– Jeg er en sosial og utadvendt kvinne fra Ørsta på Sunnmøre. Jeg bor på Torshov med mannen min og våre to katter. Jeg er veldig glad i å reise og oppleve nye steder, i tillegg til å trene og å være sammen med gode venner.

– Hva er det viktigste du kan bidra med inn til NTF?

– Jeg håper jeg kan bidra med nye perspektiver og synspunkter. Etter å ha jobbet i snart åtte år som tannlege, hvorav seks av dem med ulike verv i både Oslo og Romerike Tannlegeforening, har jeg etablert et bredt nettverk og fått en god oversikt over hva medlemmene bryr seg om.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Jeg tror den byr på mange spennende utfordringer, og jeg ser veldig frem til å få være med å forme og videreutvikle kursvirksomheten.

– Hva ser du for deg blir de(n) største utfordringen(e)?

– Ved å gå fra en klinisk jobb til å være en kunnskapsarbeider vil det bli noen utfordringer med å sette meg inn i alt som er nytt, både av systemer og arbeidsmetoder, men det er jo også en av grunnene til at jeg nå har gjort dette skiftet, for å lære nye ting og få nye utfordringer. Det vil nok også bli ganske annerledes med en så fleksibel arbeidsdag og muligheten til å jobbe hjemmefra. På klinikken var jeg jo ferdig når jeg gikk for dagen, men med en kontorjobb så kan det kanskje bli litt utfordrende å si meg ferdig for dagen, og ikke ta med jobben hjem.

– Har du noen oppfordringer til NTFs medlemmer?

– Jeg håper jeg kan bidra til at enda flere av våre medlemmer får lyst til å gå på kurs. For å få til det må vi ha relevante kurs og gode kursholdere. Jeg har, som nevnt, noe innsikt i hvilke kurs og etterutdanning kollegaene mine ønsker, men jeg vil veldig gjerne få flere innspill. Oppfordringen min er derfor å sende meg en e-post til cu@tannlegeforeningen.no med forslag til både tema og kursholdere. Og å møte opp på kursene vi avholder, så klart! Jo flere som møter opp, jo flere kurs kan vi ha.

Vi ønsker Carina velkommen til NTFs sekretariat!