Intervju med leder av NTFs redaksjonskomité

TonjeCamacho 

Kommunikasjonsrådgiver, NTF

Det krever mye arbeid å gi ut fagtidsskriftet du nå leser. Det viktigste er selvfølgelig en dyktig redaksjon, men det krever også innsats fra en rekke medlemmer og tillitsvalgte. Sentralt i dette arbeidet står NTFs redaksjonskomité. Komiteen skal være medlemmenes talerør inn i NTF Tidendes redaksjon, og medlemmene velges av NTFs representantskap. Vi har tatt en prat med komiteens leder for å få innblikk i hva arbeidet går ut på.

Tidendes redaksjonskomité. Foran, fra venstre: Kristin S. Klock, Malin V. Jonsson og Anne Rønneberg. Øverst, fra venstre: Anders Godberg og Odd Bjørn Lutnæs.

Foto: Kristin Aksnes.

Hva er de viktigste oppgavene til komiteen?

Vi skal være et bindeledd mellom Tidendes redaksjon og NTFs medlemmer. Vi påser blant annet at gjeldende mandat for tidsskriftet følges, og i samråd med ansvarlig redaktør utarbeider vi strategi for tidsskriftets virksomhet og utvikling. Hvert år bidrar vi også med å kåre vinneren av Tidendes pris for beste oversiktsartikkel eller kasuspresentasjon, som vekselsvis deles ut hvert annet år. Prisen er opprettet for å inspirere tannleger og forskere til å sende inn fagstoff til Tidende.

Kan du si litt om hvordan komiteen arbeider, og hva arbeidet medfører?

Redaksjonskomiteen består av fem medlemmer, Odd Bjørn Lutnæs som er spesialist i periodonti og jobber i Trondheim, Anders Godberg som er allmenntannlege i Sarpsborg, og Kristin Klock som er professor i samfunnsodontologi ved Universitetet i Bergen. Førsteamanuensis og spesialist i pedodonti Anne Rønneberg fra Universitetet i Oslo er nestleder, og professor og spesialist i kjeve- og ansiktsradiologi. Malin V. Jonsson fra UiB og TkVestland er leder. I 2021 brukte vi ganske mye tid på å jobbe fram vår strategi, under ledelse av Jon Einar Dahl. Da hadde vi flere digitale møter, både fordi vi måtte møtes flere ganger i løpet av året, og fordi det var restriksjoner på grunn av pandemi. Vanligvis har vi (minst) ett fysisk møte årlig hvor vi forsøker å samle hele komiteen. Da møter vi også redaksjonen og går gjennom økonomi, stofftilgang og leserundersøkelse de årene den er utført, samt planlegger arbeidet for vurdering av beste kasuistikk eller oversiktsartikkel. De senere årene har vi hatt veldig mange gode artikler og velge mellom!

Hvordan oppleves det å være leder for komiteen?

Jeg er glad og takknemlig for tilliten å få være leder for en veldig hyggelig, dyktig og reflektert – og travel gjeng som komiteen består av. Jeg lærer stadig noe nytt, og opplever også et godt og utviklende samarbeid med Tidendes redaksjon.

Har du noen oppfordringer eller budskap til NTFs medlemmer?

Si ja om du blir spurt om å være med i en komité eller et utvalg! Det er din mulighet til både å påvirke og medvirke. Og om du ikke har gjort det før: Prøv deg som forfatter i Tidende – kanskje blir ditt arbeid neste vinner av Tidendeprisen?