Tannlegekjedene og NTF

Nytt tilsvar fra NTF
HemingOlsen-Bergem 

President i NTF

Pedersen stiller spørsmål ved hvordan NTFs hovedstyre jobber med problemstillingene han reiser. Han skal være trygg på at vi jevnlig diskuterer hvilke mål vi skal ha og hvordan vi skal gå frem for å nå disse målene. Noe vil munne ut i offentlige dokumenter etter hvert, som høringssvar og policydokumenter. Vi jobber også daglig med å sikre tannleger gode rammebetingelser i vår dialog med myndighetene gjennom regelmessig kontakt med Helse- og omsorgsdepartementet, Helsedirektoratet, Helsetilsynet, Helfo, Helseklage og NPE – blant mange.

De innspillene Pedersen har knyttet til fremtidens tannhelsetjeneste, oppfordrer vi ham til å fremme til Tannhelseutvalget på deres nettsted https://nettsteder.regjeringen.no/tannhelseutvalget/

Vi jobber daglig med å sikre tannleger gode rammebetingelser i vår dialog med myndighetene gjennom regelmessig kontakt med alle relevante instanser.

Når det gjelder NTFs juridiske arbeid, støtter vi hele tiden opp om foreningens målsetting om at praksiseiere skal kunne eie og drive en tannklinikk. NTF tilbyr blant annet lederkurs, og kurs for arbeidsgivere, vi utarbeider ulike standardkontrakter, som samarbeidskontrakter mellom næringsdrivende, arbeidsavtaler og avtaler for de med kontorfellesskap. NTF gir dessuten utstrakt bistand til de som er arbeidsgivere og veileder de næringsdrivende.

Når det gjelder grensedragningen mellom oppdragstakere og arbeidstakere er NTF, som det fremkommer av innlegg i Tidende nr. 4/2023, også svært opptatt av dette og informerer om hva som gjelder i våre kommunikasjonskanaler. Den 27. mars 2023 publiserte vi en nyhetssak på NTFs nettsted om endringer i arbeidstakerbegrepet i arbeidsmiljøloven, og i Tidende nr. 8 er det planlagt en artikkel med nærmere informasjon om dette.