NTF er blitt medlem av Rådet for psykisk helse

23. november ble Den norske tannlege­forening (NTF) opptatt som nytt medlem i Rådet for psykisk helse.

NTF begrunnet sitt ønske om medlemskap med at de ønsker å vise hvordan munnhelsen henger sammen med resten av kroppen, også vår psykiske helse, og vil fronte sin kunnskap gjennom å være en del av vår paraply, skriver Rådet for psykisk helse.

–Vi vil bli medlem av Rådet for psykisk helse for å få frem sammenhengen mellom munnhelse og psykisk helse, og tenker at vi må få frem tannhelserettighetene til sårbare grupper slik at de kan få dem bedre innfridd. Det ligger så mye i et smil, sa presidenten i NTF Heming Olsen-Bergem i sitt innlegg til årsmøtet i Rådet for psykisk helse.

–Vi er glade for at NTF nå er nye medlemmer hos oss, og ønsker dem velkommen som ny medlemsorganisasjon. Vi gleder oss til å utveksle kunnskap om hvordan munnhelse og tannhelse henger sammen, og til å videreutvikle det gode samarbeidet vi allerede har hatt gleden av gjennom andre prosjekter, sier general­sekretær i Rådet for psykisk helse Tove Gundersen.

Til sammen er det nå 34 medlemsorganisasjoner i Rådet for psykisk helse, som er en frittstående paraplyorganisasjon som skal være en pådriver for god psykisk helse. Rådet skal styrke, støtte og bidra til forebygging, forskning, opplysning, kvalitetsutvikling, medvirkning og inkludering. Rådet jobber for et samfunn som bidrar til god psykisk helse for alle.