Tilbakeblikk

1922

«Ledige poster

I Sortland ønskes en praktiserende tandlæge. Stedet ligger mitt i Vesteraalen med ca. 30 000 innbyggere. Man kan gjøre regning paa stor praksis. Let adkomst fra omkringliggende distrikter.

Naturskjønne omgivelser. Elektrisk lys, meieri og slakterforretning.

Forskjellige meddelelser

Etter forlydende er der ved tyske undervisningsanstalter 37 norske studenter som akter at utdanne sig til tandlæger.

Av disse blir sandsynligvis 21 færdig næste aar.»

(I Norge ble det utdannet 30 tannleger denne våren, hvorav 9 er kvinner. Kandidatenes navn og resultatene fra alle 16 eksamener er trykket i Tidende. Red.anm.)

7. hefte, september, 1922

1972

Profylaksen trenger seg på

«På mange felt trenger profylakse seg frem for tiden, myndigheter og menigmann begynner å innse at det er bedre og billigere å forebygge f.eks. trafikkskader, narkotikamisbruk, lungekreft og hjertesykdommer enn å prøve å rette opp skadene efterpå. Også innen odontologien ser det ut til at profylaksen seiler i medvind, særlig er det gledelig å se at ansvarlige organer mer og mer får øynene opp for hvilke store muligheter som ligger i det å forebygge tannsykdommene.

Profylakseutvalget ser fluoridprofylaksen som en meget viktig, kanskje den viktigste del av kariesprofylaksen.»

7. hefte, september 1972

2012

«Blir i nord

84 av totalt 93 nyutdannede tannleger fra Universitetet i Tromsø har fått jobb i Nord-Norge, skriver Universitet i Tromsø (UiT).

De nyutdannede tannlegene fra UiT ønsker å jobbe i Nord-Norge, og det er godt nytt for alle i landsdelen som trenger tannlegetjenester, heter det videre.

I perioden 2009 - 2012 er det utdannet 93 tannleger ved UiT. 84 av dem har etter eget valg fått sin første jobb i de nordligste fylkene. Det utgjør 90,3 prosent av alle uteksaminerte tannleger ved UiT.»

Nr. 7, august 2012