Tilbake i Tromsø!

TonjeCamacho 
ØyvindAsmyhr 

Etter to år med kanselleringer var det ekstra hyggelig å endelig kunne samle hele 320 deltakere til årets Midnattssolsymposium i Tromsø. I år var hele tannhelseteamet invitert, og også tannhelsesekretærene hadde to hele dager med fagprogram. Det hele ble toppet med en svært hyggelig festmiddag på Full Steam, med nordnorsk musikk av Lyse netter.

Fremtidsrettet fagprogram

Temaet for årets symposium var «Fremtidsrettet protetikk», men fagprogrammet startet med et annet fremtidsrettet perspektiv – nemlig professor i medisinsk mikrobiologi, Ørjan Olsvik, som delte sine tanker om hva som kan bli den neste pandemien, og om vi har lært noe av den pågående slik at vi vil være bedre forberedt på den neste. Så gikk det slag i slag med protetikk – fra protetisk, digital og kjeveortopedisk behandlingsplanlegging, helproteser og material- og behandlingsvalg.

Carl Fredrik Haseid foreleser for full sal.

President Heming Olsen-Bergem med årets moderatorer, Eva Gustumhaugen og Pia Selmer-Hansen.

Utdanningssjef Øyvind Asmyhr ønsker velkommen.

Eva Gustumhaugen og Pia Selmer-Hansen geleidet oss gjennom fagprogrammet på en særdeles god og fargerik måte, og ingen kan si at ikke foredragsholderne bød på seg selv – deltakerne fikk både faglige påfyll, stand-up og sang underveis i fagprogrammet.

Alle foredragsholderne hadde med mange kasuistikker, noe som vi vet deltakerne setter pris på. Programmet ble også en fin kombinasjon av nye digitale muligheter og konvensjonell tilnærming, spesielt knyttet til avtrykkstaking. Ulike keramer og indikasjonsområder ble godt presentert og flere pekte også på fordeler og ulemper med ulike behandlingsmetoder når valget står mellom kompositt og keram. Selv om avtakbar protetikk og spesielt helsett lages i mindre grad enn før, var denne sekvensen svært klinisk rettet med en fin gjennomgang av protesefremstilling. Det var også satt av tid til et humoristisk innslag i fagprogrammet i nord-norsk ånd med to av foredragsholderne som serverte et stand-up-show som fin overgang til festaftenen.

Egen tannhelseparallell

Det er ekstra hyggelig å se at så mange hadde tatt med seg hele klinikken på tur til midnattssolens rike, og også sekretærene fikk to fulle dager med tilrettelagt, variert og interessant fagprogram som spente seg fra scannere, estetisk tannpleie, protetikk, traumebehandling, samarbeid og arbeidsmiljø. Rundt 120 tannhelsesekretærer var påmeldt, og de umiddelbare tilbakemeldingene har vært svært positive.

Stein Alsos og Kjell Størksen i god driv.

Fullt trøkk på Full Steam

Siden et symposium har en viktig, sosial komponent, hadde vi i år invitert deltakere og utstillere til en festaften på Full Steam torsdag kveld. Arrangementet ble fulltegnet relativt raskt, og sammen med bandet Lyse Netter fylte vi rorbua med musikk, fest og god stemning til langt ut i den lyse midnattssols natta.

Vi kan med andre ord slå fast at årets Midnattssolsymposium var en suksess på alle mulige måter – så det er bare å holde av datoen for neste år arrangement (og begynne å trene til Midnight Sun Marathon) – 15.–16. juni 2023!