Tilbakeblikk

1922

Nye oppdagelser

Hvad vi vet om vitaminer

Vi vet virkelig litt om vitaminer. De som haaner dem, fordi de ikke har set et vitamin, har heller aldrig set østenvinden, men de har følt dens virkninger. Vitaminer kjendes paa sine virkninger.»

Intraoral røntgenfotografering

Sedan Wilhelm Konrad Röntgen år 1895 i Würtzburg gjorde sin stora upptäckt av de s.k. X-strålarna, ha vi tandläkare i allt högre grad börjat draga nytta av den, och den dagen är väl ej aflägsen då en rötgenapparat hör till den samvetsgranne tandläkarens nödvendigaste inventarier.»

Tidende nr. 3, mars, 1922

1972

Honorartariffen vedtas

«Det ekstraordinære representantskapsmøtet i N.T.F. i begynnelsen av mars fattet vedtak som det kanskje er overdrevet å kalle historiske i betydning, men som det i hvert fall er berettiget å stanse opp ved. Jeg sikter til beslutningen om at N.T.F. skal søke innført veiledende takster for tannbehandling, og prinsippvedtaket om foreningens positive holdning til at tannsykdommene må komme på linje med andre sykdommer når det gjelder trygderefusjon av utgiftene til behandlingen.»

Redaktør Ivar Mjør

Tidende nr. 3, 1972

2012

Nå kommer appene

«Mobilapplikasjoner, eller apper til mobiltelefoner er populære, også hos Forbrukerrådet. De lanserte sin første i fjor, hvor en kan sjekke om toget er i rute, og fortsatte med appen for å sjekke innholdet i kosmetikk.

– Det ble en ufattelig suksess. Få uker var gått før vi så de første reklamene der det ble fremhevet at produktet var «uten parabener». Dette er forbrukermakt på sitt beste, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.

Over 100 000 har lastet ned kosmetikk-appen. Flesland ser for seg en videreutvikling av både apper og ulike forbrukerportaler. Portalen for tannhelse lanseres som kjent i mai, og portaler for finans og dagligvare er på trappene.»

Fra spalten Siste nytt først – På nett

Tidende nr. 3, 2012