Nordental 2021:

Etterlengtet, kompakt og vellykket

Årets Nordental var etterlengtet og imøtesett av såvel deltakerne på landsmøtet som av dentalbransjen.

KjetilReppen 

Og med landsmøtet i Grieghallen Bergen ble utstillingen denne gangen ikke plassert i garasjen under huset, men fordelt utover mingleområdene i selve Grieghallen.

Utstillingen var noe mindre enn vanlig, men dette så ut til å være en utmerket løsning for alle. Utstillerne var stort sett svært fornøyde, og landsmøtedeltakerne kunne glede seg over en oversiktlig og fin Nordental.

Mange tanntekniske laboratorier presenterte sine produkter og tilbudet fra de mange kvalitetsleverandørene var stort. Blant flere fant vi Proteket, Tannlab, Indental og Artinorway.

Når det handlet om hygieneprodukter var det mye å velge mellom. Mange fine produkter fra blant annet Colgate, TePe BDDA,Sensodyne, OralB, Gum, Plackers, Curasept og Curaprox.

Tannlegekjedene var også godt representert på Nordental. Stadig flere velger å selge seg til kjedene med de fordelene (og ulempene) det medfører. Strukturen er litt forskjellig i kjedene, og på Nordental var det informasjon å få om de ulike. Her var blant annet Collosseum, Oris og Odontia.

På utstyrsiden var det mange gode tilbud, og leverandørene hadde mye interessant å vise frem.

Oslo Dental hadde en fin stand der de presenterte en flott ADEC-unit. Tonne Dental viste frem FlashMax P3 herdelamper med mange kvaliteter. Jacobsen Dental demonstrerte den nyeste freseren til Sirona, Primemill, og hadde en oversiktlig og fin stand.

Unident hadde som vanlig en fin stand og viste frem det nyeste i verktøy for maskinell endo.

Plandent hadde en stor og godt betjent stand der de presenterte bredden i sitt utvalg.

Technomedics viste frem flott verktøy for vellykket maskinell endo.

Dental Sør er leverandør av Heka-uniter og hadde utstilt toppmodellen Heka G+.

LIC leverer det meste av forbruksvarer og de viste blant mye annet kompositt-materialet Omnichroma som har en utrolig «kameleoneffekt». (bilde 23 b LIC).

DentalService presenterte toppuniten XO FLOW. Denne uniten hadde utrolig mange elegante løsninger og funksjoner – muligens utstillingens meste spennende unit! (bilde 24 b DentalService)

Mange andre utstillere hadde også funnet veien til årets Nordental.

Opus presenterte sin nye, smarte skyløsning. Healthworkers bød på et stort utvalg av klinikklær. Ergo optikk hadde en fin stand med lupebriller. Voco viste frem VisCalor og VisCalor bulk, en kompositt som varmes før bruk for optimal konsistens.

Dental Direkt hadde en stand full av forbruksartikler og viste frem sin nye, optimale herdelampe.

I tillegg var Coltene representert.

Akademika hadde også funnet veien til Nordental og solgte to aktuelle bøker: Den nye kirurgiboken til Bjørnland & Co og en bok om lokalanestesi og smerte.

Tannhelsesekretærenes forbund (ThsF) hadde også egen stand på Nordental. ThsF representerer en viktig part på enhver tannklinikk, for tannhelsesekretærene er jo klinikkens ansikt utad.

Helfo var også representert med en godt bemannet stand. De kunne fortelle om stor interesse og mange spørsmål. Det er viktig at Helfo er på Nordental.

Nordental 2021 var mindre og annerledes enn vi er vant til, men både utstillere og landsmøtedeltakerne var stort sett veldig fornøyde med denne løsningen.

Takk til dentalbransjen for enda en vellykket Nordental.