Tilbakeblikk

1920

Regnskap for indsamlingen til østerrikske kolleger

Totalt 5 873,72 kroner er samlet inn og er anvendt saaledes:

720 kg margarin – kr 1 872,00,

840 kg corned Beef – kr 1 300,00

940 kg sukret kond. melk – 2 388,77

Overført til Hungersnødkomiteen: 312,95

Grunden til at indsamlingen ikke gav et endda bedre resultat er, at flere tandlæger før har ydet bidrag direkte til den offentlige indsamling.

Flere tandlæger har tilbudt sig at ta østerrikske kollegers barn i pleie; men da man intet mere har hørt fra komiteen i Wien, besluttedes at sende en skrivelse til komiteen og meddele at det nu blir for sent at motta barnene.

Fra spalten Meddelelser fra hovedstyret

Hefte 3, mars 2020

1970

Januarkursene 1970

«På vegne av NTFs fagnevnd ønsket kollega Kari Ottesen de tredve deltagerne velkommen og introduserte kursgiveren, professor von der Fehr.

Kursgiveren pekte innledningsvis på det merkelige forhold at vår kjennskap til kariesetiologien og kariesprofylaksen ikke har ført til noen gjennomgripende forandring i vår behandling av sykdommen. …

… Det er således grunn til å hevde at kostholdets betydning for etablering av en optimal kariesresistens har vært tillagt for stor betydning. Det har vist seg at det har liten eller ingen betydning for tennene å øke mineraltilførselen utover det optimale under tennenes dannelsesperiode eller senere, men det er selvsagt av betydning at man får en kost som er optimal for organismen som helhet.

Når det gjelder inntak av fluor, er imidlertid bildet et annet. Vi fikk referert de nå så klassiske undersøkelser fra høykaries- og lavkariesområder i USA hvor fluor peker seg ut som årsak til økt resistens i lavkariesområder ...»

Fra Tidende nr. 4, april 1970

2010

Etikkhjørnet, en nyskapning i landsmøtesammenheng

På landsmøtet 2009 var det første gang NTFs medlemmer kunne stikke innom etikkhjørnet og legge frem synspunkter på de etiske reglene, diskutere etiske problemstillinger, komme med etiske refleksjoner eller kun ta en kopp kaffe sammen med de av medlemmene fra NTFs råd for tannlegeetikk (Etisk råd) som bemannet hjørnet til enhver tid.

Fra Tidende nr. 5, april 1970