Haugaland tannlegeforening

Kurs i smertelindring i ansiktsregionen ved bruk av akupunktur

Julekurs 2019 og tradisjonsrikt juleball

Kursgivere

F19-08-36.eps

Nils Lystad, spesialist i allmennmedisin. Oscar Heyerdahl, spesialist i psykiatri. Lystad er kjent som en av landets fremste innen medisinsk akupunktur. Sammen med Heyerdahl utgjør de et solid team. Lystad og Heyerdahl har holdt kurs i ca 25 år, både for leger, tannleger og annet helsepersonell. De har også skrevet to lærebøker.

Kursinnhold

  • Gjennomgang av basalforskning og klinisk forskning vedrørende akupunktur brukt som smertestillende behandling i ansiktsregionen.

  • Triggerpunktbehandling av aktuelle muskler som kan gi smerter i regionen

  • Praktisk trening i akupunktur av aktuelle akupunkturpunkter for å oppnå effekt på smerter i kjeveregionen og munnhulen

  • Informasjon om akupunkturbehandling av Trigeminusnevralgi og Facialisparese, Sjøgren syndrom, burning mouth syndrom og demping av brekningsrefleks.

Det blir lagt inn god tid til praktisk øving. Både til å finne triggerpunkter (myalgier) i aktuelle muskulatur, og i å kunne øve på å stikke de aktuelle akupunkturpunktene. Det vil i forkant av kurset bli sendt ut kurs- og forskningsmateriell.

Målgruppe

Tannleger

Tid

Fredag 29. og lørdag 30. november 2019.

Kursstart fredag kl. 17.00 med dentalutstilling. Kursstart lørdag kl. 09.00. Ballet arrangeres lørdag kveld med 3-retters middag + inkludert drikke.

Sted

Scandic Maritim, Haugesund

Kursavgift

Kr 2.800 inkl lunsj lørdag, pausemat og kursmateriell.

Deltagelse på ball kr 850

Påmelding og nærmere opplysninger

For mer informasjon kontakt Marit Gramstad

e-post: maritgramstad@hotmail.com

F19-08-42.eps