Christian-Albrechts-Universität zu Kiel

F17-06-012.eps

I 1665 ble universitetet grunnlagt og het allerede den gang Christian-Albrechts-Universität. Studenttallene har, som ved alle andre universiteter, variert i årenes løp og nådde i 1870 - 71 sitt absolutte lavmål, med 102 studenter (1). I dag studerer cirka 250 000 personer der.

I 1950-årene og de neste 20 - 30 år studerte et ikke ubetydelig antall nordmenn medisin og odontologi her.

Vi fem daværende studenter, som startet studiene i 1959 og fullførte disse i 1964 - 66 har holdt forbindelsen mer eller mindre regelmessig. Vi syntes etter cirka 57 år, at det ville være interessant å se igjen lærestedet. En av oss som sporadisk har hatt kontakt med Kieferchirurgishche Klinik ordnet avtale, med en mottakelse og omvisning.

4. juli 2016 fikk vi en innføring i avdelingens gjøremål og en kort omvisning ved overlegene Behrens og Lichtenstein etter først å ha blitt ønsket velkommen av Klinikdirektør Jörg Wiltfang. Videre hadde vi en kort mottakelse og omvisning ved Klinikk for protetikk og bittfunskjon, hvor laboratoriet for bittfunskjon vekket interesse.

For oss som startet studien i Kiel Wik var det interessant å se dagens moderne lokaliteter og utviklingen av de forskjellige fag.

Vi takker Klinikdirektør Prof. Jörg Wiltfang, Kieferchirurgische Klinik og Prof. Mathias Kern, Prothetische Klinik, som gjorde et interessant besøk for oss mulig.

5. juli vandret vi til gamle kjente steder. Reisen fem og tilbake fra Kiel skjedde på komfortabel måte med Color Line.

Til slutt nevnes at det foregår en stor byggevirksomhet på sykehusområdet.

Litteratur:

  1. Fra Schleswig Holstein Journal, 5.11.2016, 20 - 21: Wackelpartie für die Uni

ArneHedemark