Oppgraderer selv om flytting er bestemt

Tidligere i år ble det bestemt at Det odontologiske fakultet skal få flytte til nytt bygg på Gaustad. Fakultetet stanser ikke oppgraderinger av nåværende bygg av den grunn: I løpet av sommermånedene er foajeen i fakultetsklinikken pusset opp og framstår nå i lys og moderne drakt.

F16-09-012.eps

Den nye resepsjonen i Geitmyrsveien. Foto: Håkon Størmer, UiO.

Mottaket ved Det odontologiske fakultet i Geitmyrsveien i Oslo har fått en total overhaling - både gulv, vegger, himling og møbler er byttet ut og oppgradert. Skranken der pasientene har kunnet henvende seg, er også blitt flyttet nærmere inngangen.

- Denne «oppfriskningen» kom i utgangspunktet som et resultat av den økte tilstrømningen av enslige mindreårige asylsøkere som vi så i fjor, forteller assisterende fakultetsdirektør, Leif Jensen.

- Vi så da at mottakslokalene våre ikke var egnet, og ble nødt til å gjøre noe med det. Nå har vi økt kapasiteten på våre venterom.

F16-09-011.eps

Sittegruppen ved den nye resepsjonen i Geitmyrsveien. Foto: Håkon Størmer, UiO.

Ny akuttenhet

Det første som møter pasientene når de ankommer fakultetet nå, er et stort, lyst rom med moderne blått møblement. Innenfor der er det ytterligere et venterom, her med moderne grønne sittegrupper. Men det er ikke bare venteromsfasilitetene som er nye. Oppgraderingen av foajeen har også gitt fakultetet en helt ny akuttenhet i umiddelbar nærhet til inngangspartiet.

- Akuttenheten åpner for bedre muligheter for poliklinisk tannbehandling, forteller en fornøyd instituttleder, Jan Eirik Ellingsen, ved Institutt for klinisk odontologi.

F16-09-013.eps

Innenfor resepsjonen er det kommet ytterligere et venterom. Foto: Håkon Størmer, UiO.

Som kjent bestemte regjeringen tidligere i år at odontologiutdanningen skal få et nytt bygg på Gaustad.

- Selv om planleggingsarbeidet med nytt bygg er godt i gang, er det fortsatt usikkert akkurat når vi skal flytte, så vi kan ikke la være å gjøre nødvendige oppgraderinger av den grunn, understreker Jensen. Han legger til at han tror pasientene som kommer til fakultetet nå har all grunn til å føle seg velkomne og godt ivaretatt i de nye mottakslokalene.

Hilde ZwaigKolstad