Ny start og nye gjentagelser

EllenBeate-Sommer2015.eps

Sensommer og høstsemester - ferieslutt og skolestart. Nyheter i alle kanaler om mangel på studentboliger, og høye boligpriser. Det virker kjent. Jeg har hørt det før, mange ganger. Er det bare gjentagelser og repriser her i verden? Skal det ikke skje noe nytt?

Jeg etterlyser ikke dramatikk og fæle ting, eller noe annet ordentlig skummelt - som utsiktene til at det skal komme en helt sprø person inn i det hvite hus i Washington. Da vil jeg heller at det forblir akkurat som det er. Selvfølgelig. Og jeg mener ikke at studentboligmangelen er noe tannlege- og de andre studentene bare får forholde seg til og løse, slik alle vi andre har gjort det før dem. Det er noe med boligpolitikken. Og det viser seg kanskje tydeligst på denne tiden av året.

Når jeg etterlyser noe nytt er det kanskje fordi jeg synes det er litt kjedelig å komme hjem til norske medier. Det er så mye av det samme. Og det kan godt hende Tidende gjør seg skyldig i det samme.

Kanskje våre lesere også vil ha noe nytt. Og kanskje utfallet av den såkalte revisjonen på tannhelsefeltet vil være akkurat passe nytt - for noen. Og kanskje det blir dårlig nytt - for andre. Vi får se hva høstens høringsrunde bringer av innspill til regjeringens forslag, og ikke minst hva stortingsbehandlingen våren 2017 resulterer i. Prosessen er i gang, og omtales av NTFs president i spalten `presidenten har ordet', og i saken om samfunnsodontologisk forum, som var i juni - samtidig med at regjeringen sendte sine forslag ut på høring.

Det er også noe veldig fint med å komme tilbake fra ferie, og møte kolleger igjen og gjenoppta gode rutiner. Akkurat dén årlige gjentakelsen blir aldri kjedelig, for meg. Men jeg trenger kanskje ikke gjengangeren der mediene skriver og snakker i det vide og brede om at det å komme tilbake på jobb etter ferien kan oppleves som en krise; som riktignok ikke skal overdrives. Ekspertene råder oss til å forsøke å være så effektive som mulig. Da kommer vi fortere inn i det, og blir mer fornøyd med seg selv.

Her i redaksjonen starter vi opp med å gi ut en ny utgave av Tidende, som vi er fornøyde med. Det er mye fagstoff å velge i, og vi håper alle finner noe som er relevant for seg i sin praksis.

Vi har som nevnt også en sak fra samfunnsodontologisk forum på Hamar, i Hedmark fylke, og en annen sak der deltakere ved forrige skoleårs lederutdanning for helseledere i regi av Handelshøyskolen BI sier noe om hvordan denne utdanningen var for dem. Det kan kanskje være av interesse for dem som lurer på om de skal ta akkurat denne utdanningen i det studieåret som starter opp nå.

Studieplaner eller ei; jeg ønsker alle lesere en god høst, med friskt mot.

Jeg ber også om unnskyldning for at jeg gjentar meg selv jeg også, idet jeg minner om at det er mulig å gjøre noe for å unngå at alt blir rutine igjen sånn med én gang etter ferien - ved å bestemme seg for å gjøre én ny ting hver dag, og gjennomføre det.

I dag skal jeg ut og kjøpe noen nye svømmeføtter som jeg ikke har prøvd før, i går inviterte jeg noen hjem som jeg ikke har hatt besøk av før - og i morgen finner jeg på noe annet.

Jeg ønsker Tidendes lesere en god, variert start med godt mot og mye arbeidslyst.

Ellen Beate Dyvi