Ung kampanje

Fagforbundet Ung har iverksatt en tannhelsekampanje basert på at tall fra Statistisk Sentralbyrå sier at så mange som 140 000 nordmenn hvert eneste år lar være å dra til tannlegen, fordi de ikke har råd. Store regninger for selv de minste inngrep har skapt en underklasse av vanlige folk som får stadig dårligere tenner fordi de ikke kunne ta tak i problemet da det begynte, og nå har latt det gå så langt at det vil koste flere månedslønner å få orden på alt. Tannhelse har blitt den norske velferdsstatens siste hull, heter det i kampanjeinformasjonen, som fortsetter slik:

Våren 2014 sparket Fagforbundet Ung i gang en av sine største kampanjer: Vi vil ha tannhelse inn i egenandelsordningen!

Ved hjelp av ungdomstillitsvalgte over hele landet spredte vi informasjon om kampanjen, og samlet inn underskrifter både på postkort og digitalt. Postkortkampanjen avsluttet vi med en storstilt markering foran Stortinget, den 5. november 2014. Totalt 13 500 underskrifter ble overgitt til Krf's Olaug Bollestad.

I dag har vi bikket 20 800 underskrifter på nett (opprop.net/tannhelse_inn_i_egenandelsordningen), samt veldig snart 100 000 følgere på kampanjesiden vår (facebook.com/tannhelsepaalvor). I tillegg har vi med tiden samlet stor støtte fra en rekke politikere, vi har også bygget opp et solid samarbeid med en lang rekke organisasjoner, som alle vil være med å kjempe for det samme.

En tannhelsereform vil være en enorm seier for både oss, og hele det norske folk. Men selv om noen begynner å bli utålmodige, er det viktig å huske på at et slikt vedtak vil kreve velvilje fra store deler av det politiske Norge. Derfor fortsetter vi jobben med å spre ordet og prøve å overbevise flest mulig om at tiden er inne for bedre og rimeligere tannhelse.

1. mars tropper vi opp foran Stortinget. Da skal underskriftene overrekkes helseministeren, og vi håper du vil være med! Overrekkelsen finner sted foran Stortinget 1. mars klokka 16.00 til 16.45. Vi har invitert alle partiene slik at de kan fortelle kort hva de har planer om å gjøre for å få dette vedtatt, og når de tenker å ha det klart.

Fram til da håper vi så mange som mulig tar seg tid til å signere kampanjen, enten på nett (se over), eller ved å sende sin signatur til Christina Beck Jørgensen, Fagforbundet, Boks 7003 St. Olavsplass, 0130 Oslo, innen 26. februar.

Vi håper så mange som mulig tar turen til Stortinget denne dagen. Det er viktig å vise at vi er mange som står samlet bak kravet. Ta gjerne med plakater, faner og bannere. La oss gjøre dette minneverdig!