På nett

Besøk Bolsjoj-balletten på Google Cultural Institute

F16-01-043.eps

Nå kan du se fotodokumentasjon av store begivenheter tilbake til 1860-tallet på Google Cultural Institute. Du kan også høre Berliner-filharmonikerne framføre Ludwig van Beethovens Symfoni nr. 9 og besøke Bolsjoj-balletten.

Google Art Project har vokst og blitt til Google Cultural Institute. I tillegg til å inneholde utstillinger og kunstsamlinger er det nå utvidet med ballett og teater fra verdens store scener, fotodokumentasjon og reportasjer. Rundturer på Machu Picchu og i andre deler av Unescos kulturarvliste er også kommet til.

Kunstprosjektet, Google Art Project, ble lansert i 2011 i samarbeid med 17 internasjonale museer, blant andre Tate Gallery i London, Metropolitan Museum of Art i New York City og Uffizi-galleriene i Firenze. Museer og gallerier fra alle verdensdeler er kommet til etter hvert, sammen med en rekke andre kulturinstitusjoner.

Bildene kan ha lenker til Google Scolar, YouTube og eksterne lenker for videre utforsking. En kan søke på samlinger, kunstneren eller selve bildet, og lage sitt eget galleri som kan deles med andre.

Se selv på www.google.com/culturalinstitute