NTFs representantskapsmøte på Gardermoen, 28.-29. november 2015:

Godt forberedt

NTFs representantskapsmøte 2015 bar preg av godt forberedte saker, som ble banket igjennom uten store endringer, og med noen få små.

F16-01-031.eps

NTFs hovedstyre jobber frem nye formuleringer før representantskapet skal gi sin stemme.

Det er blant annet blitt vedtatt innført sanksjoner overfor medlemmer som ikke overholder NTFs krav til etterutdanning, og det er besluttet å opprette en studentforening. Det er også gjort endringer i NTFs etiske regler.

Strategisk plan for 2016 - 19 og arbeidsprogram for 2016 - 17 ble vedtatt, uten store endringer.

Fem oversendelsesforslag vil bli behandlet av NTFs nye hovedstyre.

F16-01-026.eps

NTFs generalsekretær, visepresident, president, ordfører og varaordfører sitter alltid på podiet. Helt til høyre sitter protokollføreren.

Det ble vedtatt et policydokument om NTFs syn på tannlegenes rolle i arbeidet med å avdekke omsorgssvikt og overgrep mot barn, og det ble fattet en resolusjon om NTFs holdning i spørsmålet om overføring av Den offentlige tannhelsetjenesten til kommunene. Det er også bestemt hvor landsmøtene skal arrangeres, helt frem til 2021.

Sanksjoner for ikke gjennomført obligatorisk etterutdanning

Obligatorisk etterutdanning ble vedtatt av NTFs representantskap i 2011 og innført for fire år siden. Nå settes det makt bak kravene. I ytterste konsekvens medfører det eksklusjon dersom en ikke har oppfylt kravene til 150 timer etterutdanning over faste femårsperioder.

F16-01-028.eps

Ninni Haug fra Troms var på talerstolen.

Dette betyr at representantskapet vedtok, med to tredels flertall, at NTFs vedtekter endres, med virkning fra 1. januar 2016.

NTFs medlemmer er nå forpliktet til å følge reglene for obligatorisk etterutdanning, og manglende etterfølgelse kan medføre sanksjoner. Medlemmer som ikke har oppfylt kravet, skal på oppfordring gi en begrunnelse. Hvis det ikke foreligger grunnlag for dispensasjon fra reglene, vil medlemmet gis pålegg om å oppfylle kvoten og kan i ytterste konsekvens bli ekskludert.

Det vil ikke lenger skilles mellom 100- og 50-timers kvoter. Nå kreves det 150 timer over faste femårsperioder, Den første perioden går fra 1. januar 2016 til 31. desember 2020. Det anbefales at timene spres jevnt over perioden, med et timetall på 30 per år.

F16-01-029.eps

Ragnhild Henriksen fra Østfold var på talerstolen.

Alle kurs i regi av NTF og lokalforeninger, samt de fleste kurs av eksterne aktører vil være forhåndsgodkjent slik at kursdeltakerne ikke trenger å etterregistrere kursdeltakelsen. Andre kurs og eventuell undervisningsvirksomhet vil kunne godkjennes ved søknad.

Det vil være mulig å søke om en reduksjon i timekravet ved dokumenterbart fravær eller avbrudd i yrkesaktivitet.

Alle medlemmer vil til enhver tid ha tilgang på sin timestatus på Min side på NTFs nettsted, og det vil en gang i året bli sendt en melding om status på e-post.

Studentorganisasjon

Representantskapet vedtok enstemmig å etablere en studentforening i NTF. Formålet med NTF Student, som er opprettet fra og med 1. januar 2016, er å oppnå nærmere kontakt mellom NTF og odontologistudentene og å øke medlemsoppslutningen blant studentene. Det er også et ønske at det skal bli nærmere kontakt mellom studentene ved de tre lærestedene.

F16-01-033.eps

Og Hege Myklebust Vartdalfra Møre og Romsdal var på talerstolen

Studentforeningen etableres som et eget organ i NTF på lik linje med lokalforeningene. NTF Student skal være en selvgående forening som med støtte fra sekretariatet skal formidle informasjon, ivareta studentmedlemmenes interesser, bidra til gjennomføring og videreutvikling av arrangementer og aktiviteter, samt bidra til medlemsverving.

Nødvendige endringer i NTFs vedtekter ble vedtatt samtidig. Blant annet vil leder av NTF Student møte på NTFs ledermøte og NTFs representantskap med tale-, forslags- og stemmerett. Ett medlem av NTF Student fra hvert av lærestedene har adgang til representantskapsmøtet med tale- og forslagsrett, men uten stemmerett.

F16-01-034.eps

Representantskapet lytter mens sakene legges frem.

Odontologistudenter som melder seg inn i NTF får automatisk medlemskap i NTF Student. Et forslag til representantskapet om at medlemskap i NTF Student også skal medføre medlemskap i lokalforeningen på lærestedet ble nedstemt. Det oppfordres imidlertid til at studentmedlemmene melder seg inn i en lokalforening etter eget ønske. Studentmedlemmer som er medlem av en lokalforening vil ikke være valgbare til lokalforeningens styre og vil ikke kunne avgi stemme i lokalforeningsanliggender.

Vedtekter for NTF Student vil nå utarbeides i samarbeid med et interimsstyre, og vedtas på NTF Students første årsmøte, sannsynligvis høsten 2016.

F16-01-032.eps

Terje Fredriksen fra Telemark var på talerstolen.

NTFs landsmøte 2019 - 2021

NTFs representantskap vedtok at NTFs landsmøte vil bli arrangert på Lillestrøm i 2019 og 2020, og i Bergen i 2021.

F16-01-035.eps

Kjetil Strøm fra Oslo var på talerstolen.

Spørsmål til NTFs hovedstyre

Flere representanter stilte spørsmål ved gjennomgangen av NTFs regnskap for foregående år, og ved gjennomgangen av fremtidig budsjett, om foreningens bruk av penger på rådgivningstjenester fra selskapet First House.

NTFs president, Camilla Hansen Steinum, gjorde rede for hvilken nytte foreningen har hatt av tjenestene fra First House. Hun la vekt på at First House har bidratt mye for å bedre NTFs ledelses forståelse for hvordan politiske beslutningsprosesser foregår, og for å øke forståelsen av hvilke påvirkningsmuligheter en forening som NTF har, og hvordan man går frem for å få innflytelse, innbefattet hvordan en kommer frem i mediene med sitt budskap. Steinum sa også at nå, med NTFs økede kunnskapsnivå om disse tingene internt, vil det antagelig bli mindre behov for å kjøpe slike tjenester fra First House i tiden fremover. Visepresident i NTF, Arnt Einar Andersen sa også at det er problematisk at First House, som leverer tjenester til NTF, er involvert i saker som ikke fremmer deres omdømme

F16-01-036.eps

Riaz Hussein Shah fra Oslo var også på talerstolen.

Representanten Per Henrik Opdal stilte spørsmål ved hvilke prinsipper NTF la til grunn i forbindelse med en arbeidsrettssak i Hordaland som foreningen anket til lagmannsretten, og senere til Høyesterett, og som Høyesterett har avvist.

Høyesterett mener at saken ikke er prinsipiell, mens NTF er av en annen oppfatning. Dette synet ble det redegjort for, ved visepresident Arnt Einar Andersen, overfor representantskapet.

Valg

Den siste saken på NTFs representantskapsmøte var som alltid valg til sentrale verv. Valgkomiteens leder, Marianne Gaarden, redegjorde for komiteens innstilling og understreket behovet for at lokalforeningene bidrar mer aktivt og foreslår gode kandidater til de ulike vervene det skal innstilles til. Til dette valget var det for sparsomt med innspill fra lokalforeningene, sa Gaarden.

F16-01-030.eps

Representantskapet stemmer, mens NTFs hovedstyre sitter på første benk og venter på resultatet.

Like fullt leverte valgkomiteen en innstilling uten mangler, og valgresultatet viser at representantene sluttet opp om de foreslåtte kandidatene.

F16-01-037.eps

Marianne Gaarden presenterte valgkomiteens innstilling.

F16-01-027.eps

Arnt Einar Andersen, visepresident i NTF, la frem flere av hovedstyrets innstillinger og synspunkter.

F16-01-025.eps

Per Henrik Opdal fra Hordaland ville ha svar på flere ting.

NTFs hovedstyre for perioden 2016 - 17

President: Camilla Hansen Steinum, Østfold TF (gjenvalgt)

Visepresident: Gunnar Amundsen, Haugaland TF (nyvalgt) (2012 - 15: leder av SNU)

Styremedlemmer: Torbjørn Fauske, Nordland TF (gjenvalgt) Heming Olsen-Bergem, Buskerud TF (ny) Ellen Holmemo, Bergen TF (ny) Benedicte Jørgensen, Oslo TF (ny) Anne Kristine (Tine) Solheim, Sør-Trøndelag TF (ny)

Farshad Alamdari godkjent, som gjenvalgt leder av Sentralt forhandlingsutvalg (SF) hovedstyre.

Ralf Husebø, godkjent som nyvalgt leder av Sentralt næringsutvalg (SNU)

Varamedlemmer: 1. Kjetil Strøm (Oslo TF), 2. Kristoffer Øvstetun (Bergen TF) og 3. Astrid Amalie Fredriksen (Troms TF), Anne Marte Frestad Andersen (SNU) og Hege Myklebust Vartdal (SF).

Representantskapets ordfører og varaordfører; Ordfører - Trond Grindheim, Bergen TF Varaordfører - Ranveig Roberg, Vestfold TF

NTFs valgkomité Inger-Johanne Nyland (leder), Svein Øksenholt, Helle Nyhus, Per Haugen og Aase Vintermyr.

NTFs fagnemnd Leder - Berit Øra Nestleder - Elisabet Jonsson Medlemmer - Sverre Aukland, Jie-Yuan Wu, Varamedlemmer - Arne Lund, Camilla Pedersen

Redaksjonskomiteen for NTFs Tidende Medlemmer - Jon E Dahl, Anders Goberg, Malin JonssonVaramedlemmer - Asgeir Bårdsen, Anne Rønneberg

NTFs kontrollkomité Styremedlemmer - 1. Hanne M.G. Almgren, 2. Rolf Terje Alvær, 3. Geir Torsteinson Varamedlemmer, personlige - 1. Grethe Wergeland, 2. Niklas Angelus, 3. Sigrid Bruuse Lunding

NTFs råd for tannlegeetikk Leder - Maria Alvenes Nestleder - Lise Kiil Styremedlemmer - Morten Klepp, Kirsten Halonen, Lasse Hove, Varamedlemmer - Vemund Øiestad, Knut Gätzschmann, Birgit Hjort Kollevold

NTFs ankenemnd for klagesaker Helle Nyhuus, Stig Heistein, Harald Nesse Varamedlemmer - Anne Marte Frestad Andersen

Sykehjelpsordningen for tannleger Leder - Aleidis Løken Styremedlemmer - Jon Tryggestad, Svein Øksenholt Varamedlemmer - Karin Holmgard, Benedicte H. Jørgensen, Elsa Sundsvold

Norske tannlegers fond til tannlegevitenskapens fremme Medlem - Erik Saxegaard Nytt varamedlem - Tove I. Wigen

Tannlegeundervisningens fond Styremedlem - Kristin Klock Varamedlem - Asgeir Bårdsen

Revisor Beckmann Lundevall Revisjon AS velges som NTFs revisor for 2016 og 2017

F16-01-038.eps

NTFs hovedstyre 2016-17: Bak fra venstre: Heming Olsen-Bergem fra Buskerud, Farshad Alamdari fra Hedmark, Gunnar Amundsen fra Haugaland (visepresident), Torbjørn Fauske fra Nordland, Ralf Husebø fra Rogaland, Anne Kristine (Tine) Solheim fra Sør-Trøndelag, Benedicte H. Jørgensen fra Oslo og Camilla Hansen Steinum fra Østfold (president).

Ellen BeateDyvi 

Tekst

KristinAksnes 

Foto