På nett: Internasjonalt gull til «Slutta»

F15-09-052.eps

Helsedirektoratet vant førsteprisen for beste app på Digital Communication Awards i Berlin i september. Slutta-appen konkurrerte mot blant annet apper fra Microsoft og Audi. Helsedirektør Bjørn Guldvog sier i Helsedirektoratets nyhetsbrev at de er stolte av å hevde seg i toppen når det gjelder utvikling av digitale verktøy.

- Aller mest stolt er jeg på vegne av alle som har brukt appen til å klare å slutte med røyk eller snus. Når man slutter å snuse eller røyke blir man raskt veldig sugen, og det skal noe til å holde motivasjonen oppe over tid. En av grunnene til at appen er så populær er at den bidrar til å motivere. Hver dag kan du følge med hvor lenge du har holdt ut, du får noen gode råd, og ikke minst får du vite hvor mye du har spart, sier Guldvog.

Appen er lastet ned mer enn 360 000 ganger per september 2015. Rundt 50 000 av de som har lastet ned svarte på en brukerundersøkelse, og 60 prosent svarte at de brukte appen til å slutte å snuse. Av de som svarte at de brukte snus daglig når de lastet ned appen, svarte 78 prosent at de ikke lenger bruker snus. Av de som svarte at de røykte daglig på tidspunktet de lastet ned appen, svarte 82 prosent at de ikke røyker lenger.