Hvem bet Chiellini?

F15-09-050.eps

Foto: Fotolia

Det var en av de store snakkisene under fotball-VM i fjor, skriver Dagbladet. Luis Suárez bet Giorgio Chiellini da Uruguay slo Italia 1 - 0.

Chiellini falt først om i smerter. Så løp han rundt og viste skulderen sin med det angivelige merket etter Suárez' tenner. Men kanskje stammet ikke merket fra hendelsen likevel?

I alle fall hvis vi skal tro en historie som nå har dukket opp i Argentina. Ifølge Fernando Mitjans, som er visepresident i FIFAs klagenemd, skal Chiellini ikke ha fått merket i sammenstøtet med Suárez.

- Vet du hva Chiellini sa? «Det var et kyss kjæresten min ga meg. Jeg utnyttet det for å få ham (Suárez) utvist.»

Mitjans opplyser videre at dommeren - etter kampen - fortalte at han ikke hadde sett noe. Når Chiellini fikk spørsmål om hva som skjedde, svarte han angivelig: «Han (Suárez) gjorde ingenting.»

Suárez ble utestengt i fire måneder etter det som skjedde i VM. Samme sommer gikk han fra Liverpool til Barcelona, men debuten måtte utsettes til utpå høsten.

Fernando Mitjans innrømmer at straffen mot Suárez var for streng. Blant annet mener han det var feil å legge til grunn tidligere biteepisoder angriperen hadde vært involvert i.

I 2010 bet han Otman Bakkal som spiller i Ajax. Tre år seinere brukte han tennene til å «smake på» Chelseas Branislav Ivanovic.