Kongress for tannlegeutdanning til Oslo

Det odontologiske fakultet (OD) ved Universitetet i Oslo blir vertskap for den årlige kongressen for tannlegeutdanning i Europa i 2018. Det ble bestemt på Association for Dental Education in Europe (ADEE) sitt møte i Szeged, Ungarn i slutten av august.

Temaet for kongressen i 2018 skal være «Tannlegeutdanningen i et samfunn i endring». Norge, og særlig Oslo, er en spesielt aktuell base for dette tematiske utgangspunktet. Fra i stor grad å være en homogen by for knapt 50 år siden, er Oslo i dag flerkulturell med innbyggere og tannhelsepasienter fra hele verden. Befolkningens helse og velferd har også økt dramatisk. I tillegg ser vi en aldri hvilende teknologisk utvikling som påvirker spredning av kunnskap og læringsprosesser enormt.

- Det odontologiske fakultet i Oslo har de siste 50 årene utdannet tannleger til et samfunn i endring. Tannleger konfronteres daglig med de samfunnsmessige endringene gjennom pasientene de treffer og behandler. Kunnskap om endringene i samfunnet er viktig, men det er minst like viktig å forberede studentene på tjeneste og et arbeidsliv i et stadig skiftende samfunn, uttaler dekan Pål Barkvoll i forbindelse med tildelingen av vertskapsrollen.