Tannlege drepte løve

F15-07-035.eps

Foto: YAY Micro

To menn er tiltalt for ulovlig jakt i Zimbabwe etter at en amerikansk tannlege drepte den høyt elskede løven Cecil i juli. Løvedrapet har skapt sinte protester.

Cecil var Zimbabwes mest kjente løve, og ble lokket ut av Hwange nasjonalpark med lokkemat - og drept.

En tannlege fra USA, Walter James Palmer, utpekes som den som skjøt Cecil, og han skal angivelig ha betalt 50 000 dollar for jakten, skriver NTB.

Tannlegen har måtte stenge kontoret sitt etter trusler. Facebook og Twitter preges av en rekke sinte meldinger. Og utenfor tannlegekontoret i har flere satt opp kosedyr og blomster for å hedre minnet av den 13 år gamle løven.

Palmer, som skjøt Cecil med pil og bue, har forlatt Zimbabwe, men er også anklaget for å jakte uten tillatelse. Amerikanske viltmyndigheter er også bekymret som følge av løvedrapet.

- Vi samler for øyeblikket informasjon om saken og vil bistå zimbabwiske tjenestemenn med det de ber om, heter det derfra.

Selv uttaler Palmer at han stolte på ekspertisen til de lokale guidene for å sikre at jakten var lovlig. - Jeg beklager. Jeg hadde ingen anelse om at løven var en kjent, lokal favoritt, sier han.