Tilbakeblikk

1915

Norske læger og tandlæger til krigslandene

Forsvarsdepartementet er bemyndiget til av bevilgningen til nøitralitetsvernet indtil videre at anvende indtil 1 000 kroner pr. maaned til stipendier for læger og tandlæger til krigskirurgiske studier i de krigførende lande.

Stipendierne tænkes sat til 3 - 400 kr. for 2 - 3 ukers ophold i vedkommende land. Det vil bli ordnet saa, at altid to stipendiater er ute samtidig, enten en læge og en tandlæge eller to læger.

Juli 1915, 6te hefte

1965

Redaktørstillingen

Da tidsskriftets forhold var under utredning besluttet representantskapet i fjor å konstituere avdelingstannlege, cand.med. og cand.odont. S.F.A. Bervell som redaktør for ett år.

Det foreligger nu forslag fra Administrasjonskomiteen med støtte fra hovedstyret om at man skal gå over til valg av redaktør for to år. Hvis dette forslag vedtas, vil representantskapet måtte foreta slikt valg.

Hvis forslaget av en eller annen grunn ikke vedtas, vil representantskapet måtte ta standpunkt til besettelse av redaktørstillingen. Hovedstyret vil i tilfelle foreslå at redaktør Bervell konstitueres for nok ett år. Redaktøren har sagt seg villig til dette.

Juni 1965, hefte 6

2005

Tid og penger spart med sprit

Folkehelseinstituttet er i disse dager i ferd med å avslutte kampanjen «Ren omsorg», der målet er at helsearbeidere skal gå over til hånddesinfeksjon fremfor håndvask i flest mulige tilfeller. Håndvask anbefales imidlertid fortsatt når hendene er synlig tilsølt, og etter hanskebruk. Men de fleste bruker altfor kort tid på håndvasken, og som oftest glemmer man store deler av området som trenger å rengjøres, særlig høyre tommel. Derfor er den nye tommelfingerregelen: sprit fremfor såpe og vann.

Juni 2005, nr. 7