Foreslå kandidater til Karl Evang-prisen 2015

Vet du om en person eller en organisasjon som fortjener Karl Evang-prisen i år? Frist for å sende inn forslag til kandidater er 19. august 2015.

Karl Evang-prisen ble opprettet i 1981 som en honnør til den tidligere helsedirektøren for hans soialmedisinske pionerinnsats. Målet med prisen er å stimulere interessen og arbeidet for barnevern, folkehelse og sosiale forhold.

Kriterier for tildelingen

Karl Evang-prisen for 2015 skal gå til en person eller organisasjon som har gjort en særlig innsats for å fremme

- Folkehelsa og sosiale forhold som er viktig for denne

- Rettssikkerhet og trygghet i barnevernet, helse- og/eller sosialtjenesten

- Opplysningsarbeid og medvirkning i samfunnsdebatten om viktige barneverns-, helse- eller sosialpolitiske spørsmål.

Det er ingen forutsetning at vedkommende person eller organisasjon er knyttet til barnevernet eller helse- og sosialtjenesten. Det vil bli lagt vekt på at innsatsen er aktuell, men innsats over tid vil også bli vurdert.

Prisutdeling

Prisen blir delt ut i sammenheng med Folkehelseforeningens årlige folkehelsekonferanse 26.-27. oktober 2015.

Komité

Komiteen som velger prisvinner består av: professor Aslak Syse, Institutt for offentlig rett, Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo (leder), journalist Marie Rein Bore, Stavanger Aftenblad, professor Steinar Westin, Institutt for samfunnsmedisin, Det medisinske fakultet, NTNU, Trondheim, høgskolelektor Elisabeth Brodtkorb, Diakonhjemmet Høgskole, Oslo og rådgiver Line Oma (sekretær), Helsedirektoratet.

Innsending av søknad

Skriftlig søknad med begrunnelse kan sendes av personer og organisasjoner innen 19. august 2015 til: line.oma@helsedir.no eller til: Helsedirektoratet, Pb. 7000, St. Olavs plass, 0130 Oslo.

Informasjon om tidligere prisvinnere og statutter finnes hos Helsedirektoratet på adressen https: //helsedirektoratet.no/nyheter/foresla-kandidatar-til-karl-evang-prisen-2015