IADRs årskongress i Boston, Massachusetts, USA, 11.-14. mars 2015:

IADR General Session 2015

F15-06-077.eps

Hauk Øyri foran Massachusetts General Hospital. Foto: Privat.

En delegasjon på 16 deltakere fra Universitetet i Oslo (UiO) reiste til IADRs årskongress 2015 i Boston. Til tross for forsinkelser på grunn av uvær over Island og Norwegian-streik kom alle frem i tide. Totalt ble det presentert 12 ulike arbeider fra UiO.

IADR-kongressene samler flere tusen deltakere fra odontologiske forskningsmiljøer over hele verden, og man hevdet at nærmere 7 000 forskere var påmeldt årets kongress. Det var et allsidig program med multiple parallelle sesjoner daglig og svært mange postere, i tillegg til noen «main lectures». Alt fra grunnforskning til folkehelsearbeid var behørig dekket.

Kongressområdet var stort, men oversiktlig nok til at man enkelt kunne manøvrere seg fra sesjon til sesjon. Som alltid er amerikanerne flinke på gjennomføring av store kongresser. Undertegnede hadde en «oral presentation» med tittelen: «Simplified registration of surgical complications using a novel e-infrastructure». Presentasjonen omhandlet bruken av forskningsverktøyet «University Health Network» i registrering av data i klinisk forskning, og virket godt mottatt av tilhørerne.

Boston er en hyggelig by på USAs østkyst og bærer preg av at store universitetsmiljøer har tilhold i og nær byen. Utflukt til Harvard Square og campus på Harvard University kan anbefales, og bør anses som obligatorisk når man er i Boston-området. Høydepunktet for undertegnedes del var besøket på Department of Oral and Maxillofacial Surgery ved Massachusetts General Hospital sammen med professor Tore Bjørnland. Vi deltok på avdelingens morgenmøte og deres ukentlige «Orthognatic conference». Her forventet man at alle ansatte satt våkne og klare rundt bordet kl. 07.15. Dresscode; Jakke og slips for menn, drakt/skjørt og bluse for kvinner. Servering; Kaffe, bagels, danish og donuts. De fleste så ut til å ta frokosten sin under morgenmøtet - godt rustet for en 12 - 14 timers arbeidsdag. Vi ble svært godt mottatt, og det var lærerikt å få et innblikk i en annen arbeidskultur. Besøket ble avsluttet med en rask tur innom «Ether Dome», hvor tannlegen William T. G. Morton i 1846 gav den første kjente demonstrasjon av eternarkose.

Takk til Minnefond for Knut og Liv Gard og for Frans Berggren for reisestøtte!

HaukØyri 

Spes. oral kirurgi og oral medisin

PhD-stipendiat

Avd. for oral kirurgi og oral medisin,

IKO, UiO