Jenteklubben Leif på sin årlige tur

F15-06-033.eps

Jenteklubben Leif, fra venstre: Birte Nydal, Bergen, Anne Røtvold, Oslo, Britt Håvardstun, Svelvik, Heidi Lassen, Gjessheim, Hege Endresen Løe, Steinkjer, Tone Klepsland, Bergen, Kjersti Refsholt Stenhagen, Oslo

Nesten hvert år siden studietiden har denne jenteklubben fra kull 81 Bergen hatt sine samlinger, både hos hverandre og til andre reisemål av felles interesse.

Denne gangen gikk turen til Flatanger på Trøndelagskysten.

Hege bor i Steinkjer, og når vi ankommer der er det lunsj på verandaen i nydelig varmt vær.

Etterpå er det en ni mils kjøretur til hytta.

I gapahuken fikk vi servert hjemmelaget pølse av hjort og rådyr og røket villaks. Til drikke var det øl og Chablis. Underholdningen var en nise som svømte forbi i det stille sundet.

Heges mann Arnodd Løe og en kamerat og hyttenabo, John Harald Hustad satte kveiteline fredag kveld.

Etter frokost lørdag var det linefiske som stod på programmet. Det blåste friskt og regnet, men vi lot oss ikke skremme av været. Spenningen var til å ta og føle på når Hege begynte å trekke linen. Linen var uendelig lang, men snart kom den første kveiten og begeistring var stor.

Birte var klepper og snart var nummer 2, 3 og 4 trygt i stampen. I tillegg ble det både lange og torsk.

Etter lunsj ble det vandretur til Storfjellet, flott tur og nydelig utsikt.

Deretter var det tid for rådyr- og elgsafari. Vi så 13 rådyr og en nyfødt diende rådyrkalv.

Tilbake på hytta var badestampen klar for bruk.

Kveldens middag var naturlig nok helstekt selvfisket kveite. Gutta hadde trukket nok en line og enda en kveite, så totalt ble det 24 kg kveite. Med dette resultatet hadde også gutta kvalifisert seg til middagen med oss.

Andre store opplevelser var når havørnen tok en fisk som ble hevet fra båten, og øyeblikket da vi nesten kunne kjenne på pelsen til en levende sel som lå på et skjær.

Etter en flott og opplevelsesrik helg hilser de 7 i jenteklubben til alle kolleger og oppfordrer andre til å lage lignende tradisjoner.

BirteNydal 
AnneRøtvold 
BrittHåvardstuen 
HeidiLassen 
Hege EndresenLøe 
ToneKlepsland 
Kjersti RefsholtStenhagen