Tilbakeblikk

1915

Statens Tandlægeinstitut

Ansøkning om optagelse som elev av institutet høsten 1915 maa indsendes til styret, Tordenskjolds gate 9, inden 10. juli. Ansøkningen maa været ledsaget av aldersattest samt vidnesbyrd om bestaat artium (bekræftet avskrift av testimoniet). Studenter med sproglig historisk artium maa ha bestaat den mundtlige prøve i fysik til realartium med ikke daarligere karakter end tf. eller ha bestaat de forberedende prøver ved universitetet (inklusive fysik) eller ha avlagt forberedende prøve ved universitetet i fysik med ikke daarligere karakter end 3. Officerer, der ønsker at optages som elev, maa skaffe sikkerhet for at de er fuldstændig fri militære gjøremaal i studietiden.

Mai-juni 1915, 5te hefte

1965

Siviltjenesten

Efter råd fra N.T.F.'s prosessfullmektig, h.r.advokat Trampe Kindt, besluttet hovedstyret enstemmig å anke Eidsivating lagmannsretts dom av 8/3 - 65 til Høyesterett, og gav h.r.advokat Trampe Kindt bemyndigelse til å utferdige ankeerklæring. Under sakens behandling ble opplyst at Norges Akademikersambands styre gav sin støtte til at lagmannsrettens dom ble anket.

Etter forslag fra h.r.advokat Trampe Kindt bemyndiget hovedstyret ham til å forelegge beordringsloven for ILO med forespørsel om loven er i samsvar med ILO-konvensjonene.

Mai 1965, hefte 5

2005

Advarsler mot tobakksbruk anno 1944

Når årets tema for Verdens røykfrie dag er «Health Professionals and Tobacco Control», kan det være interessant å ta et dykk i historien og se hvordan engasjementet var for vel 60 år siden. I novembernummeret av Tidendes «halvbror» (Norges Tannlægeforbunds tidsskrift) presenteres to artikler av dr.med. Arthur Collett om tobakksrøyking, sakset fra Sundhetsbladet. Det er liten tvil om at helsefarene var erkjent allerede i 1944 og at både tannleger og leger engasjerte seg for å påvirke folks røykevaner. Og den gang var det tydeligvis ikke snakk om å lokke og motivere til røykekutt. De viftet med pekefingeren og moraliserte over en lav sko, for røyking var en last.

Mai 2005, nr. 6