Lederutdanning for primærhelsetjenestene

Handelshøyskolen BI har på oppdrag fra Helsedirektoratet utviklet et masterprogram som skal være skreddersydd for ansatte som har lederansvar innen primærhelsetjenestene i helse- og omsorgssektoren.

Målet med dette samarbeidet er å utdanne handlekraftige ledere i helse-, tannhelse- og omsorgstjenestene, og gi kompetanse til å møte de omfattende endringsbehovene sektoren står overfor. Fylkestannlegene er å anse som en klar målgruppe for utdanningen.

Helsedirektoratet betaler studieavgiften, så det er eventuelle vikar-, reise- og oppholdsutgifter deltakerne eller deres arbeidsgiver betaler selv. Det kan også søkes KS og fylkesmennene om støtte til dette.

Studiet gir 30 studiepoeng og starter opp høsten 2015, med en klasse i Oslo (oppstart 26. oktober) og en klasse i vestlandsregionen Stavanger/Bergen (oppstart primo november). Helsedirektoratet dekker opptil 50 plasser i hver av klassene. I 2016 vil Midt-Norge bli prioritert, i tillegg til Oslo.

Søknadsfristen er satt til 10. juni for første opptak, med eventuelt etterfølgende rullerende opptak frem til oktober.

Les mer på Bis nettsted: https://www.bi.no/kurs-og-programmer/nasjonal-lederutdanning-for-primarhelsetjenesten/forside/

Hos Helsedirektoratet:

https://helsedirektoratet.no/nyheter/ny-nasjonal-leiarutdanning-for-primerhelsetenesta

Og KS:

http://www.ks.no/tema/Helse-og-velferd/Helse-og-omsorg/Nasjonal-lederutdanning-for-primarhelsetjenesten---storsatsing-pa-ledelse-i-helse-og-omsorg/

Kontaktpersoner ved BI: Liv.A.Furmyr@bi.no, 46 410864, Anne.F.Willoch@bi.no, 46410142 og Nina.E.Eelstad@bi.no, 46410798

Se mer: www.bi.no/helsemaster