Et fantastisk mesterskap

Mye moro, sosialt og med fine premier. Slik er tannlege-NM i golf.

- Uansett om jeg vinner eller kommer et stykke ned på resultatlista, synes jeg tannlege NM i golf er veldig moro å være med på, sier tannlegen Pekka Stenhagen.

F15-06-004.eps

Her ser vi Anne J. Røtvold med pokalen hun fikk etter seieren i fjor.

Konkurransen er delt i to, med en for de beste som teller slag, og en der det spilles med handikap, slik at alle kan vinne.

Pekka har vunnet den gjeveste klassen fire ganger, den første tittelen allerede i 1994. Pekka vant pokalen også i 2003, i 2006 og i fjor.

- Når jeg kan vinne med 20 års mellomrom, viser det at det er en sport man kan holde på med «i evigheter».

Pekka driver Tann & Kjeveklinikken i Holmestrand. Og i hjembyen Larvik er det mange ivrige tannleger i Larvik Golfklubb.

- Vi er en veldig sammensveiset gjeng med tannleger som spiller.

Sønnen hans Frithiof Sebastian Refsholt Stenhagen - som har igjen ett år av odontologi-studiene i Bergen - spiller også mye, og så bra at han i fjor kom på fjerdeplass i den gjeveste klassen under tannlege-NM. Pekka håper sønnen slår ham i årets mesterskap i september.

- Det hadde vært moro om Sebastian blir Norgesmester i år, sier han.

Anne J. Røtvold fra Haga Golfklubb vant kvinneklassen i 2014.

- Jeg er veldig gla` i å spille golf. Jeg bodde syv år i England, hvor golf er helårssport, det var der jeg begynte. En fin avkobling på mange måter synes jeg. Når man spiller golf, er det fullt fokus på 18 hull i over fire timer.

Hun hadde få kvinnelige konkurrenter under NM i fjor, og håper at flere kvinner blir med i år.

- Golf er kjempemoro. Og NM er et veldig fint arrangement. Sosialt. Vi blir kjent med mange hyggelig mennesker, sier hun.

F15-06-041.eps

Mårten Andrew Engvoldsen er sabla motivert for å spille golf, her under tannlege-NMi fjor.

Hole in one

En av de andre, lidenskapelige golfspillerne her i Norge, er tannlege Mårten Andrew Engvoldsen som spiller for Vestfold Golfklubb.

- En perfekt hobby, mener han.

Engvoldsen er 31 år og bruker mye tid på golf. Høydepunktet hans ute på banen, er uten tvil da han greide å slå ballen direkte i hullet - «hole in one». Det skjedde i fjor, ikke under NM, men på en annen bane. Avstanden fram til hullet var 157 - ett hundre og femti syv meter - og det var litt motvind da han slo.

- Jeg fikk drømmetreff. Da jeg hadde slått, kjente jeg med en gang at det hadde vært et veldig bra slag. Da jeg snudde meg og så ballen trille ned i koppen, trodde jeg nesten ikke mine egne øyne. Jeg ble helt satt ut. En once-in-life opplevelse, sier Mårten Andrew Engvoldsen.

Skal man bli en god golfspiller, må man trene mye. Og det gjør han.

- Jeg er sabla motivert for å spille golf.

Men golf er tidkrevende. Kanskje det kan være noe av årsaken til at de fleste er godt voksne, ikke så mange på hans alder ute på banen.

- Jeg skulle gjerne sett flere unge spillere. Men de fleste på alderen min har barn, familie og full pakke. Mange får ikke tid til golf.

F15-06-024.eps

Helge Ravik begynte med golf etter et hjerteinfarkt.

Tutta

I år skal tannlege-NM i golf arrangeres på Tyrifjord Golfklubb sin bane i Hole i Buskerud. Denne banen har nydelig beliggenhet ute på Storøya i Tyrifjorden. I fjor var det for eksempel en turnering der Suzann Pettersen - Tutta - var med på en oppvisning på denne banen. Tutta har vært der flere år.

- Tyrifjord Golfklubb sin bane er fantastisk, med flere signaturhull som det nesten ikke finnes maken til. Både hull 15 og hull fem er praktfulle golfhull, sier Ragnar Gjone som skal være med i arrangørstaben i år. På internettsiden www.tyrifjord-golfklubb.no er det mye detaljert og god informasjon, både om banen og hvert hull, med blant annet bilder og tabeller.

F15-06-052.eps

Ragnar A. Gjone skal være med og arrangere NM i år, her under tannlege-NM i fjor.

Beste «mosjonist»

Tannlege Ragnar A. Gjone gikk til topps i klassen for «mosjonister» - Stableford - i fjor. Han skal være med og arrangere NM i år.

- Hvordan har du inntrykk av at tannlegene opplever NM i golf?

- Arrangementet preges av mye humor og latter. Deltagerne er kjempefornøyde. Jeg er ikke i tvil om at vi skal få til et godt arrangement i år også. Med en profesjonell arrangørstab på Tyrifjord Golfklubb, sammen med oss i vår arrangementskomite, skal vi legge til rette for to flotte dager med golf.

I fjor deltok om lag 60 tannleger i NM. Tannlege Helge Ravik var en av de tre i arrangementskomiteen. En av ildsjelene.

Sykdom brakte Ravik inn i golfsporten for noen år siden.

- Jeg hadde ikke sans for golf, før jeg prøvde selv. Før syntes jeg bare det var en dyr måte å gå tur på. Men så fikk jeg hjerteinfarkt. Og etter det måtte jeg finne en sport som ikke ga meg for høy puls. Da jeg prøvde golf, ble jeg bitt av basillen. En fantastisk sport. Anbefales, sier Helge Ravik.

Både Ravik, Gjone og de andre håper at flest mulig vil være med på moroa under årets tannlege-NM i golf i september.

HaraldVingelsgaard 

foto: privat

Tekst: